Monstres!

Les tres sessions del darrer trimestre dels laboratoris del 2013 seran monstruoses.

De la mà dels monstres literaris més famosos coneixerem alguns llibres i autors imprescindibles de la literatura infantil. Gràcies a aquests llibres descobrirem què és per cadascú de vosaltres un monstre i buscarem estratègies per no tenir-los por.

Catàleg de monstres (dissabte 19 d’octubre)
En la primera sessió l’objectiu serà conèixer el concepte de “catàleg” com un tipus de llibre que ha proliferat en els darrers temps a les prestatgeries de la biblioteca, amb un format de llibre regal i una manera molt concreta de consulta i lectura.

catàleg
[1653; del ll. catalŏgus, íd., i aquest, del gr. katálogos ‘llista, catàleg’]

m 1 1 Llista descriptiva de coses agrupades per un nexe comú redactada segons unes regles establertes.

A partir de la idea de catàleg, i després de mirar i conèixer diferents catàlegs del fons de la biblioteca (catàleg de princeses, de pares, de petons, de fades, etc.),  intentarem elaborar el nostre propi catàleg de monstres:

La sessió doncs perseguirà un objectiu de creació literària, inventant amb els infants personatges, descrivint les seves característiques, hàbitat, aspecte físic, etc.

 

No miris sota el llit (dissabte 16 de novembre)
En aquesta segona sessió parlarem de les pors quotidianes, de casa, especialment de totes les pors a l’hora d’anar a dormir.

Llits, llits i més llits… Quins monstres s’amaguen a sota el llit?  Coneixerem amb pèls i senyals els contes de monstres més famosos:  el Grúfal, l’ Shrek, els Malsons…

Però no patiu! Per a aquesta sessió, tots els infants podreu venir acompanyats del vostre peluix preferit a l’hora d’anar a dormir.

 

Allà on viuen els monstres (dissabte 14 de desembre)
I per acabar, un petit homenatge al gran autor Maurice Sendak i al seu llibre Allà on viuen els monstres. Un àlbum il·lustrat que va revolucionar la literatura infantil cap allà als anys 60, no només formalment, sinó també en l’àmbit pedagògic.

Per primera vegada algú s’atrevia a parlar del monstre que tots portem a dins, fins i tot els infants!!!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *