Entreson

Coneixes Entreson? Duermevela?

Quan ens fiquem al llit, abans de perdre la consciència i caure en un son profund, passem per un son lleuger que poques vegades recordem. És l’Entreson. L’Entreson és també un lloc de pas, de la realitat al somni, que a vegades els infants viuen amb cert neguit i por. Amb aquest laboratori volem explorar el territori d’Entreson, per descobrir els relats que dibuixen la nit. Ens hi vols acompanyar?

El dissabte 8 de maig vam poder fer aquest laboratori a l’entorn d’un llibre que ens sembla meravellós, no només per la seva concepció, sinó també pel tema que planteja. La poesia que hi ha en aquest moment de no consciència, una mica fora del nostre control.

Es tracta del llibre de Entreson, Duermevela en la seva versió original, amb text de Juan Muñoz-Tébar i il·lustracions de Ramón París, editat per Ekaré (2017)

Volíem centrar el laboratori a parlar d’aquest llibre, de com els autors han imaginat i recreat aquest territori, com s’hi entra i com se surt. I també què hi trobem, com ens hi sentim…

De llibres que parlen de la nit, de la foscor, dels malsons… n’hi ha molts i de molt bons. Però no era la nostra intenció explorar tota la bibliografia que podem trobar. Tot i així, hem preparat una capsa amb una selecció i l’hem tingut al llarg del laboratori ben a prop.

A banda del llibre d’Entreson, ens hem acompanyat només de dues novetats perquè ens permetien acotar aquest moment de la nit. El llibre de La reina de la nit,  que ens parla del moment previ, de com es va fent fosc, com arriba la nit i ens vol atrapar. I Un amic ens espera, que és justament al contrari. De com marxa la nit i comença a sortir el sol.

Després de llegir aquests altres dos llibres, cada família ha anat entrant, a poc a poc, amb una llanterna, cap a la sala d’actes. Allà ha començat el camí de lectura i reflexió de què és l’Entreson per a nosaltres.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *