Espais i centres

espais i centres

Espais i centres de creació al voltant de la paraula, l’art i la infància.

MUSEUS I CENTRES D’ART

Le MUZ: musée des œuvres d’enfants sur Internet

Plataforma d’intercanvi d’obres fetes per a infants, amb l’objectiu de donar eines a les famílies per afavorir l’educació visual i artística dels seus fills.

lemuz.org

Museu ERIC CARLE

Museus de grans il·lustradors que també fan moltes activitats. Eric Carle…

https://www.carlemuseum.org/

Associazione Bruno Munari

Presso “Studio Bruno Munari” alla Fattoria delle Ginestre, 27054 Genestrello di Montebello della Battaglia (PV)

In casa con Munari

logo_acvic

AC VIC. Centre d’art contemporànies

Dins el programa Interferències Pedagòquies elaboren projectes artístics en col·laboració amb centres educatius, associacions o col·lectius.

www.acvic.org

MUBA. Museo dei Bambini Milano

https://www.muba.it/

LE SIGNE. Centre national du grahisme

https://www.centrenationaldugraphisme.fr/le-signe/infos

BIBLIOTEQUES

International Youth Library de MUNICH

aquesta és la biblioteca de Munich, súperhistòrica, però que tenen exposicions d’autors, i fan moltes activitats de literatura…

https://www.ijb.de/en/about-us.html

ALTRES

LES ARTS BERLIN

Aquest és el centre de Berlin on treballava la Buchmann, la senyora aquella que va venir a les jornades. Era un centre de suport a escoles i professionals, sobre LITERATURA.

https://www.lesart.org/

lecturaLab

LECTURA LAB

Laboratori de lectura de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez (Salamanca).

Sens dubte un dels referents més importants a nivell europeu de l’estudi i l’experimentació dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Aquesta web, en concret, analitza aspectes relacionats amb la creació literària en relació a les noves tecnologies i la lectura de la imatge.

www.lecturalab.org

LA CALA. Casa de creación e investigación artística

FOTOKINO

estudi creat l’any 2011 on tant els artistes o gent sensible, famílies i canalla es van trobant al voltant de tallers i mostres d’art. Un lloc per on han anat passant gent com la Kitty Crowther, Paul Cox, Fanny Dreyer, etc. Un refugi on poder trobar materials i un petit prestatge amb llibres de consulta, fanzines deliciosos i llibres de fotos mai vistos. L’agenda i programació d’aquest estudi val tant la pena.
https://fotokino.org/

The House of Fairy Tales

Associació i/o empresa que ofereix serveis de formació artística en l’àmbit anglès. La seva web permet interactuar amb alguns petits jocs de creació molt originals estèticament i esbojarrats.

houseoffairytales.org

lecturaLab

Lectura Lab

Laboratori de lectura de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez (Salamanca).

Sens dubte un dels referents més importants a nivell europeu de l’estudi i l’experimentació dins l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Aquesta web, en concret, analitza aspectes relacionats amb la creació literària en relació a les noves tecnologies i la lectura de la imatge.

www.lecturalab.org

LogoLASOURISQUIRACONTE

La Sourisquiraconte

Editorial francesa que edita a través de la xarxa. La seva proposta és la interacció entre els infants lectors i els autors dels llibres. A canvi d’un mòdic preu, d’un a 4 euros, els infants poden jugar, crear, interactuar i compartir la creació literària i visual amb professionals per arribar a crear les seves pròpies històries.

lasourisquiraconte.com

una-ma-de-contes

Una mà de contes

Un dels principals programes educatius i de més qualitat que existeix ara mateix a casa nostra en matèria d’educació visual i lectura de la imatge. Darrera aquest programa de televisió hi ha un projecte molt interessant on hi treballen alguns dels referents de la literatura infantil i la il•lustració del país.

www.unamadecontes.cat

Artebambini

Artebambini

Projecte editorial italià dirigit a infants i famílies, que col·labora amb museus, institucions culturals i pinacoteques, amb l’objectiu de contribuir en l’educació artística dels més joves.

www.artebambini.it

* La imatge de la capçalera correspon al llibre El meu museu de Joanne Liu (Coco Books, 2018)