Participem en la jornada Ens veiem a la web? a Santa Coloma de Gramenet

08/04/2011

Aquest divendres participem en les jornades “Ens veiem a la web?” organitzades per EREIA i realitzades a Santa Coloma de Gramenet.

Si voleu veure la presentació que fem la podeu consultar aquí
Pantalles Santa Coloma

Presentació de les jornades “Ens veiem a la web?”

La segona edició de l’estudi Seguretat en l’ús d’Internet dels nois i noies de 8 i 14 anys, realitzat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) posa de relleu que l’ús de les xarxes socials entre infants i joves augmenta any rere any.Algunes dades significatives:El nombre d’usuaris de xarxes com Messenger, Facebooko similars ha crescut el darrer any un 32% entre els joves de 8 a 14 anys.Un 34,2% de nens i nenes de 8 a 9 anys afirma estar donat d’alta a serveis com aquests (l’any passat era un 23%), la xifra augmenta fins al 72,2% en nens de 10 a 11 anys (l’any passat era un 58%) i pel que fa a joves de 12 a 14 anys, s’arriba a un elevat 90,7% (l’any passat era un 78%). Pel que fa al compte de correu electrònic, el 44,1% dels infants de 8 a 9 anys en tenen. Quan es tracta de nens i nenes de 10 a 11 anys, és el 80% i ja, en joves de 12 a 14 anys, el 94,6% tenen correu electrònic. Sobre el comportament a les xarxes socials, un 16% dels joves expliquen les coses que fan en el seu dia a dia al seu bloc o a Facebook. A més, un 14% dels enquestats afirmen no demanar permís a ningú si publiquen imatges o informació personal seva o d’una altra persona a Internet. El 70% d’internautes que no han complert els 18 anys i que són usuaris habituals de xarxes socials, les fan servir per a “consolidar les seves relacions socials reals”.Davant d’aquestes dades s’imposa l’obligació de fer un exercici reflexiu i de presa de decisions sobre com afrontar aquesta realitat i conèixer millor les seves potencialitats educatives, així com les situacions de risc que es puguin derivar del seu ús.Al llarg de la jornada, EREIA et convida a reflexionar i qüestionar-te els possibles posicionaments, partint de les exposicions realitzades per professionals especialitzats així com la presentació d’experiències en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per part de diferents àmbits professionals.

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies