Sobre les #croquetes

Sobre les #croquetes o si Twitter censura o no els trending topics

13/09/2013

Arran de la polèmica sobre la desaparició del hashtag #ViaCatalana el passat 11 de setembre entre els trending topics del dia confirmats pel mateix Twitter, diverses veus s’han qüestionat la fiabilitat i possible manipulació d’aquests per part de twitter. En contraposició, que #croquetes esdevingués TT deixa entreveure que els mecanismes de resolució de la fòrmula emprada per Twitter són més complexes (i estranys) dels que inicialment ens pensàvem.

Llegint la premsa especialitzada concloïm que inicialment el ‘problema’ per una qüestió d’algoritme i no de censura, Deixem un parell d’articles que pensem que ho expliquen força bé i ajuden a aclarir el tema:

  • A Vilaweb:

Per què #ViaCatalana va superar #SomEspanya
Notícia sencera clicant damunt del títol 

‘La llista de temes dominants és pensada per a ajudar la gent a descobrir les ultimíssimes últimes hores de tot el món, en temps real. La llista es fa servir per a registrar els temes nous que circulen més, no pas per a dir què és allò més popular’, explica Twitter.

  • A Xombit:

¿Censura Twitter los Trending Topics? Hablamos con expertos
Notícia sencera clicant damunt del títol 

Enriques Dans: ‘Categóricamente, no existe ningún tipo de censura de hashtags en Twitter. La idea de una “mano negra” que “esconde” las cosas en función de oscuros intereses resulta muy tentadora para quienes no comprenden lo que hay detrás de un algoritmo que es de todo menos sencillo, pero es completamente falsa. Conozco Twitter y a varios de sus fundadores desde prácticamente sus inicios: la idea de censurar o de manipular no solo no está en absoluto dentro de la cultura o del ADN corporativo de Twitter como compañía, sino que sería además bastante inviable en cuanto a los recursos necesarios para llevarlo a cabo de una manera mínimamente eficiente.’

Dovidena del Campo: ’Acusan a Twitter de censura de una forma bastante inocente, que muchas veces demuestra falta de conocimiento sobre cómo funciona esta red y sus TT. Y digo inocente porque me parece ingenuo pensar que a Twitter le importe lo más mínimo que determinados hashtags (como #croquetes o #viacatalana) sean o dejen de ser TT.’

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies