25/02/2014

Univers Internet és una iniciativa del CCCBLab consistent en un projecte online l’objectiu del qual és una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet que està provocant una transformació inèdita i accelerada en la història humana.

Els tècnics de l’Ajuntament de Granollers de Salut Pública, Jordi Bernabeu, de Cultura, Senén Roy i d’Educació, Isidre Plaza, van conduir la sessió “Univers Internet. Ciutat” que es va centrar en les xarxes socials, oferint-ne una mirada crítica i constructiva, per tal de facilitar una comprensió del nou sistema que es dibuixa i així, dotar d’eines als professors d’infants que ja són natius digitals.

Jordi Bernabeu va oferir la conferència “Xarxes socials: riscos i potencials per als infants i adolescents” on va defensar que conèixer el funcionament de les xarxes socials, ajuda a afavorir un ús saludable.  La conferència va partir d’un seguit d’interrogants: “Per què resulten tan atractives les xarxes socials per als infants i adolescents? Què els proporcionen? Com afecten, en positiu i en negatiu, les seves relacions interpersonals i la creació de la pròpia identitat? Han canviat les xarxes socials el concepte d’intimitat i en quin sentit? On queda la frontera entre món real i virtual? Com podem detectar i prevenir una conducta addictiva? És possible un bon ús de les xarxes socials?“.

Senén Roy i Isidre Plaza van conduir el taller “Les xarxes socials com a eina per a la construcció d’un ciutadà conscient i participatiu“, que va partir d’entendre Internet com una xarxa de xarxes, la qual no es pot entendre si no és en la seva dimensió social. El taller va mostrar com  les xarxes socials poden donar un nou significat a l’espai públic i el bé comú i com poden transformar la democràcia i
la participació activa en l’esfera política en totes les seves representacions.

Per consultar tota la informació de la iniciativa: Univers Internet

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies