Nova edició concurs SobrePantalles 2016

#hipersexualització #hiperjo

06/04/2016

“SobrePantalles” és un projecte de caire preventiu dirigit principalment a adolescents i joves de Granollers per fomentar un ús moderat, responsable i crític de les tecnologies de la informació i la comunicació. 

Aquest concurs té com a finalitat sensibilitzar i implicar adolescents i joves en l’ús responsable de les TIC i en la cerca d’unes relacions més equitatives i igualitàries entre nois i noies, a partir de l’ús de les TIC com a mitjà de creació i difusió. El tema concret d’aquesta edició és: la imatge del cos a les xarxes i la seva sexualització.

Avui dia les relacions tenen un entorn més per desenvolupar-se: les xarxes socials. En aquest entorn, es donen les mateixes dificultats i conflictes en les relacions ( construcció de la identitat individual i col·lectiva, amb diferències en funció del sexe, bullying per raó de gènere i homofòbic, control en les relacions de parella, etc) amb l’afegit que l’ús generalitzat de les connexions de dades mòbils, possibilita la comunicació permanent i ininterrompuda amb tot el que això implica.

Participants

 • Nois i noies amb edat màxima de 25 anys.
 • Els i les participants menors d’edat, caldrà que disposin d’autorització del pare, mare o tutor, així com l’autorització de cessió d’imatge.
 • Els i les participants hauran de signar la cessió de drets de la obra. En cas de tractar-se de menors ho hauran de signar el pare/mare/tutor o tutora.
 • En les obres s’haurà de detallar quina feina ha desenvolupat cada membre i seran considerats coautors i coautores de l’obra.
 • Un cop resolt, els grups participants hauran d’acreditar totes les dades facilitades en relació als nois i noies que han participat en els projectes, atès que els premis només es faran efectius un cop s’hagin comprovat les dades esmentades.

Requisits

 1. El concurs es basa en la creació d’un vídeo reflexionant sobre aspectes que tenen a veure amb la imatge que es mostra del propi cos, a vegades molt sexualitzada, i les conseqüències que pot tenir, en el context de les xarxes socials (WhatsApp, Twitter, Spotify, Facebook, etc…), prenent com a exemple els fenómens popu i swagger.
 2. Els curtmetratges presentats poden estar gravats amb qualsevol càmera (càmera de vídeo,càmera fotogràfica digital,telèfon mòbil…). Es poden editar amb eines externes.
 3. S’accepten documents audiovisuals de qualsevol tipus: d’animació, stopmotion, de caire realista i altres tècniques.
 4. Els curts han de ser originals, inèdits i no premiats en altres certàmens, amb una durada màxima de 90 segons. Es poden afegir títols finals si n’hi ha, i gravats en la màxima resolució i qualitat possibles, que no comptabilitzaran en el temps del curt.
 5. Cada participant (en grup o individualment) podrà presentar una obra com a màxim.
 6. Les obres es presentaran amb un breu escrit de presentació i descripció de l’obra.
 7. El curt ha d’estar gravat en català o castellà.
 8. Tots el vídeos s’han d’ajustar al tema exposat en el punt 4.a) d’aquestes bases.

Inscripcions:

Per a les inscripcions heu d’emplenar aquests dos documents en cas que siguin necessaris (protecció de dades menors i cessió de drets d’autor -obligatori-) i entregar-los en horari de 9 a 14 h (dilluns a divendres) i 16 a 18h (dimarts):

Premis

S’estableixen el premis següents (néts, exempts d’IVA):

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies