Es celebra el 2n Mercat de la Tecnologia de Granollers

14/04/2016

Diferents dades, sobre projeccions de futur, situen que en poc temps hi haurà una mancança important de professionals titulats procedents d’estudis cientifico-tecnològics. Pel que l’índex d’ocupabilitat, en aquest sector, creixerà en els propers anys. Aquesta és la motivació que impulsa el Mercat de Tecnologia de Granollers, que aquest 2016 celebra la seva segona edició.

  • MERCAT DE TECNOLOGIA DE GRANOLLERS (MTG)
    14 d’abril de 2016
    Roca Umbert Fàbrica de les Arts
    wp.granollers.cat/mtg

A banda, als estudis sobre l’avaluació de l’impacte de les accions de divulgació en termes de promoció de vocacions cientificotecnològiques, com el realitzat per l’Obra Social ”la Caixa”, la FECYT i Everis, conclouen que la realització d’accions de divulgació cientificotecnològiques augmenten l’interès per estudiar ciència o tecnologia en un percentatge important. Les activitats tenen més impacte entre els estudiants procedents d’entorns més desafavorits. O, el que és el mateix, un percentatge significatiu d’alumnes que, per raons socioculturals, no tenen contacte amb accions de divulgació científica o tecnològica, només pel fet de facilitar aquest contacte, poden decantar-se per cursar aquest tipus d’estudis. Aquest objectiu també està darrera les motivacions del MTG, que centra la major part de l’activitat en l’alumnat de 2n d’ESO, moment clau per influir en les vocacions professionals.

Impulsat i coordinat conjuntament amb un grup de professors, la tecnologia surt de l’aula i del centre, per passar a ser una activitat de ciutat, on diferents centres s’impliquen en aquest esdeveniment: portant alumnes de cicles i batxillerat, amb projecte tecnològics potents, per explicar-los als alumnes de l’ESO (potenciem la proximitat generacional) i mostrant els projectes de tecnologia, elaborats a l’ESO, a la Nau Dents de Serra. D’altra banda, la majoria de tallers que s’ofereixen, són de residents a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (artistes o empreses). També passarà pel mercat una selecció de representants d’empreses, amb un font accent tecnològic, ubicades a la ciutat, per estudiar quin ha de ser el paper d’aquestes en futures edicions. Aquesta connexió entre els diferents centres i el seu entorn, també està darrera del MTG.

Som conscients que la robòtica està de moda, però també pensem que la tecnologia, sinó va lligada a una millora de la vida de les persones, no passarà de ser un entreteniment. Per això SIRIUS (Centre d’Autonomia Personal) hi serà al mercat, per mostrar una serie de recursos tecnològics per facilitar l’autonomia i l’accessibilitat a l’entorn, precisament, de les persones amb més dificultats, atenent a la seva diversitat funcional. Emmirallats en el col·lectiu «En torno a la silla» (https://entornoalasilla.wordpress.com/) també es va llençar «El repte de SIRIUS» però, atès que es va plantejar massa tard, no hi ha hagut prou quòrum per tirar-lo endavant. Ho reprendrem el curs vinent.

Us hi esperem!

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies