Aprovem el nou període comunitari de prevenció i atenció

2016-2020

17/05/2017

El passat 2007 des del Servei de Salut Pública vam engegar una estratègia de treball per abordar, d’una manera integral, una intervenció sobre el consum de drogues a la ciutat. Durant aquest període s’han implementat diferents programes i projectes que han constituït un marc de treball tècnic revisat i avaluat. Una vegada finalitzat l’últim període d’actuació del pla de drogues 2012-15 ens proposem seguir amb la tasca iniciada de cara a la propera etapa fins al 2020. Es pretén continuar amb la línia de treball establerta, seguint amb la filosofia pròpia de l’intervenció passada, però reformulant-se noves línies d’intervenció i posant especial èmfasis en la tasca comunitària.

Granollers_Acció Municipal en el Consum de Drogues esdevé una iniciativa del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers, amb vocació de coordinar i estructurar una intervenció per abordar globalment les drogues, i el seu consum, des de diferents eixos d’intervenció. Alhora, planteja treballar conjuntament amb altres àrees i regidories. S’estructura a través de la proposta tècnica del Servei de Salut Pública i Consum, que valora els objectius i accions anuals i incorpora projectes propis per al desenvolupament de l’Acció Municipal. Al mateix temps, disposa de diferents nivells d’organització política i tècnica –més endavant explicats- per al seu correcte funcionament.

En aquest document s’exposa la planificació per als propers quatre anys. I s’estructura segons l’esquema següent:

  • Un marc de la proposta de treball
  • Un anàlisi de la realitat de la qüestió del consum de drogues a Granollers
  • La proposta de planificació tècnica a partir del diagnòstic realitzat
  • El desenvolupament de programes i projectes d’intervenció.
  • El disseny de la proposta d’avaluació

Granollers_Acció Municipal en el Consum de Drogues esdevé una iniciativa del Servei de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Granollers, amb vocació de coordinar i estructurar una intervenció per abordar globalment les drogues, i el seu consum, des de diferents eixos d’intervenció. Alhora, planteja treballar conjuntament amb altres àrees i regidories. Pretén ser l’eina que orienti i articuli la intervenció municipal –en matèria de salut- de l’Ajuntament de Granollers pel que fa al consum de drogues en els propers quatre anys:

Granoller Acció Municipal en el Consum de Drogues 2016-2020 by Jordi Bernabeu Farrús on Scribd


* Perquè potencïi el compromís, la participació i la coordinació d’institucions i entitats amb responsabilitat en el tema de les drogodependències.
* Perquè consensuï principis i estratègies en matèria de prevenció i reinserció de problemes de drogues.
* Per abordar el tema de l’ús de les drogues des d’una perspectiva transversal i integradora.
* Per planificar estratègies i programes a mig i llarg termini.
* Per a què sigui avaluada al final del període d’aplicació.

La idea principal és desenvolupar tot un seguit d’iniciatives que donin resposta a les diferents necessitats que el tema presenta. Es planteja la creació de serveis, la implementació de projectes, l’atenció a realitats emergents i altres problemes i situacions que puguin presentar-se.

1. Presentació descarrega’t aquest capítol
2. Anàlisi de la realitat descarrega’t aquest capítol
3. Marc normatiu descarrega’t aquest capítol
4. Missió i reflexió  estratègica descarrega’t aquest capítol
5. Planificació descarrega’t aquest capítol
6. Organització descarrega’t aquest capítol
7. Calendari descarrega’t aquest capítol
9. Avaluació descarrega’t aquest capítol
10. Bibliografia descarrega’t aquest capítol

  • Tel. 93 842 67 14 / Horari: de 9 a 14 h
  • A/e: cird@granollers.cat
CIRD – Acollida, suport psicològic i assessorament jurídic
  • Tel. 683 641 983 / Horari: de 9 a 14 h
Servei d’Orientació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies