05/06/2017

Entre els mesos d’octubre i desembre de 2016 vàrem dur a terme el Seminari Univers 2.0 i centres educatius (en aquest mateix blocestan relatades les 6 sessions). Els resultats d’aquest seminari, més enllà de les reflexions individuals de les més de 20 persones que van assistir, es volen compartir amb la resta de la comunitat educativa. És per això que, aprofitant les jornades del MAC/Digital Granollers, que es faran aquest mes de juny, s’han preparat dues presentacions sobre dos dels temes que més interès van generar.

Concretament, a les 17h al Plató de Roca Umbert Fàbrica d’arts, tindrem la primera sessió. Els companys de l’Institut Joaquim Pla i Farreras de Sant Cugat i de l’institut Pla Marcell de Cardedeu, ens explicaran com s’ho han fet per incorporar l’univers 2.0 als seus centres. No us ho perdeu perquè ens donaran alguns consells pràctics, avalats per la seva experiència, que de segur seran molt engrescadors per replicar-los a Granollers.

17.00 - 18.00
COM INCORPOREM L’UNIVERS 2.0 A SECUNDÀRIA?

Es pot educar sense parlar de l’univers 2.0? Quin paper tenen els mòbils als centres educatius? Com acompanyar l’alumnat mentre aprèn amb tecnologia i sobre tecnologia? Com ser educadors virtuals d’adolescents digitals? Què ha de canviar als instituts per incorporar les adolescències 2.0? Professors de centres de Cardedeu i Sant Cugat, que destaquen per la seva experiència capdavantera incorporant l’univers 2.0 a l’institut, a les aules i amb les persones, exposaran les seves experiències.

Ponents: Antoni Aparicio (coordinador informàtic de l’Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat), Josep Oriol Rodon (director de l’Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat) i Àlex Salleras (director de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu)

18.00 – 19.00
L’ÈTICA DE LES DADES MASSIVES

Quina ètica cal aplicar a Internet? I en l’anàlisi de les dades massives? Com aprofitar els avanços tecnològics en matèria de coneixement sense vulnerar el dret a la privacitat de la persona? Saps que les teves dades tenen un preu incalculable? Serveixen per prendre millors decisions a nivell de governança, de salut i de seguretat o són noves formes de control social? Fins ara hem estat desenvolupant tecnologia perquè teníem els coneixements i els recursos, però quins límits hem d’establir? Gestionar la privacitat 2.0 en l’era de les dades massives és la porta als drets civils del segle XXI. És un terreny de joc nou que cal explorar, elimitar i crear normes sensates que ens serveixin per potenciar les oportunitats i minimitzar-ne els riscos. Defensar un Internet obert i descentralitzat és una manera millor de protegir les nostres dades.

Ponent: Marilín Gonzalo (periodista especialitzada en mitjans digitals i tecnologia. Cap de producte a Vozpópuli)
Presentador: Jordi Bernabeu (psicòleg i educador)

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies