El PuntG: Com és la nostra festa?

El PuntG és un dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, que estarà present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar al llarg de la festa.

21/06/2017

Després de més de 10 anys des de que es va iniciar el projecte d’Acció Municipal sobre Drogues a Granollers, l’any 2016 vam engegar el programa Salut i Festa, que era el primer pas per començar plantejar la manera d’abordar les diferents situacions i problemàtiques que apareixen entorn a les drogues en els contextos d’estiu-festa-nit-joves.

El seu objectiu principal va estar la creació d’un espai de treball que va involucrar a les entitats joves municipals i a diferents Serveis de l’Ajuntament, per pensar en el model d’oci nocturn i proposar i implementar mesures que ens permetessin construir nits amb garanties de seguretat, diversió i qualitat. Això, necessàriament, significava, posar l’accent sobre la dispensació responsable d’alcohol, la gestió de conflictes, l’atenció a les agressions masclistes i la incorporació de perspectiva de gènere.

Arrel dels aprenentatges de l’any anterior, aquest any, una novetat important és la implementació del dispositiu PuntG durant 9 nits al llarg de l’estiu: Les 4 del Musik’n’viu i les 5 que tenen programació nocturna al llarg de la festa Major.

El PuntG és un dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, que estarà present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar al llarg de la festa.

És una proposta d’acció directa per reduir els riscos que es desprenen del consum d’alcohol i altres drogues, promocionar una sexualitat respectuosa, lliure i protegida, i atendre les agressions masclistes i altres violències, tot oferint un espai segur, agradable i igualitari. És també una experiència de referència que ens permetrà generar coneixements significatius per seguir millorant.

Aprofitant que comencem a explicar-vos com treballarem al PuntG a partir del proper divendres 30 de juny que inaugurem campanya durant el Musik’n’viu, volem convidar-vos a la primera sessió de formació amb la que col·laborem:

Entre d’altres accions, i entenent que la formació i la discussió és imprescindible per revisar aquests aspectes, demà estarem col·laborant amb la formació dirigida a participants d’entitats i agents que formen part de la festa per explicar el Protocol contra les agressions masclistes de Granollers Protocol contra agressions sexistes a Granollers i fer un taller amb Ulleres per Esquerrans per detectar de què parlem quan parlem sobre violències.

Us esperem demà a partir de les 18:30 a la troca.

Els propers dies us explicarem moltes més coses.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies