Durant aquest passat novembre hem rebut les diferents propostes audiovisuals per treballar el respecte cap a les diferents diversitats sexuals i de gènere. “SobrePantalles” és un projecte de caire preventiu dirigit principalment a adolescents i joves de Granollers per fomentar un ús moderat, responsable i crític de les tecnologies de la informació i la comunicació. Anualment ho associem a altres temes d’interès general. 

Des de l’organització volem agrair a totes les persones que hi han treballat i a les persones adolescents i joves que directament han destinat el seu temps.

El proper dijous 14 desembre farem l’entrega de premis al GRA. En breu es reuneix el jurat per analitzar i deliberar sobre tot el material rebut.

Aquí us deixem les obres presentades. Reiterem el nostre agraïment.

 • OBRA 1
 • Pseudònim autor/a: Untrosdevenus
 • Categoria: de 15 a 18 anys
 • Descripció: “CRIDA” és una reflexió sobre la tolerància LGTBI+ on 6 personatges conviden a fer una autocrítica i una introspecció a nosaltres mateixos a partir d’una teràpia de shock que vol ser el vehicle de conscienciació per adonar-nos que de vegades, som nosaltres mateixos els autors de molts comentaris despectius, insults o provocadors de situacions incòmodes per a l’altra persona.
 • OBRA2
 • Pseudònim autor/a: Centre Obert Congost
 • Categoria: tenim 14 o menys
 • Descripció: Tractem la diversitat sexual des d’un punt de vista adolescent

  • OBRA3
  • Pseudònim autor/a: UECEROS1
  • Categoria: de 15 a 18 anys
  • Descripció: Viu la vida com tu vulguis

  • OBRA4
  • Pseudònim autor/a: UECEROS2
  • Categoria: de 15 a 18 anys
  • Descripció: Sigues feliç tu mateix

  • OBRA5
  • Pseudònim autor/a: Los norteños
  • Categoria: tenim 14 o menys
  • Descripció: Video realizado por el ” Centre Obert Nord” de Granollers para el concurso #sobrepantalles 2017.Con las redes sociales, a veces, nos sumergimos en una vorágine de palabras, hastags, imágenes, conceptos, tópicos y estereotipos. Todo esto nos puede llevar a una espiral de confusión, preguntas, experiencias, que por los tabús sociales nos puede dar verguenza expresar lo que realmente pensamos o se nos pasa por la cabeza, pero todo se nos queda en la mente sin respuesta. ” ¿ Lo hablamos?” es un video donde queremos reflejar estas inquietudes y damos un empujón a que se hable más de la diversidad sexual.

  • OBRA6
  • Pseudònim autor/a: Centre Obert Font Verda
  • Categoria: tenim 14 o menys
  • Descripció: Des del Centre Obert Font Verda us presentem una reflexió entorn la diversitat sexual i de gènere. Veïns, veïnes i joves ens donen la seva opinió?
  • OBRA7
  • Pseudònim autor/a: Centre Obert Ponent
  • Categoria: tenim 14 o menys
  • Descripció: Els colors invadeixen el Centre Obert Ponent de Granollers a favor de la diversitat sexual, perque tots som 7 colors…i quin color ets tu?

  • OBRA8
  • Pseudònim autor/a: Centre Obert Sud
  • Categoria: tenim 14 o menys
  • Descripció: Curtmetratge que fa una crida al reconeixement d’un mateix davant d’una societat que normalment condiciona la nostra identitat. Aquest es desenvolupa a partir de diverses històries personals relacionades amb les diferents diversitats sexuals en infants i adolescents concretament. En un primer moment, fan una presentació personal irreal, que no coincideix amb el que cadascú és, exterioritzant el que suposen que la mateixa societat vol escoltar, com a una entrevista de treball. Després fan una segona presentació real, lluny de la mirada d’aquesta representació de la societat, la qual sorprenentment pels quatre adolescents, els recolça en la seva confesió i per tant, els convida a que es reconeguin.