Confinament i consum d’alcohol i altres drogues

El Servei d’Informació i Assessorament sobre Drogues segueix actiu.

23/04/2020

La nostra vida ha canviat d’un dia per l’altre, les nostres rutines s’han modificat i totsembla que s’ha aturat, sense saber ni com ni quan en sortirem. L’angoixa que ens pot provocar és molt elevada i aquest fet es dificulta quan hi ha consum de drogues pel mig. Els consums es poden veure afectats per la situació de confinament en la que ens trobem i augmentar els nivells d’angoixa personals. Per aquest motiu, i amb la finalitat d’ajudar-vos a gestionar aquestes situacions pròpies o de l’entorn familiar, us compartim un seguit de recursos que pensem que us poden ser d’interès relacionats amb el confinament i el consum d’alcohol i altres drogues:

  • ElPep.info Projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències, per potenciar la difusió dels missatges preventius relacionats amb les drogues i reduir comportaments de risc dels joves d’entre 14 i 17 anys. Ens comparteixen el següent post sobre salut emocional:
  • Fundació Althaia. Els recursos de la Divisió de Salut Mental formen part de la Xarxa Especialitzada de Salut Mental i Addiccions i donen resposta, mitjançant diferents dispositius de diferents nivells assistencials, a les necessitats de les persones, i als seus familiars, amb problemes de salut mental i addiccions. Han elaborat el següent llibret d’afrontament psicològic del confinament per a persones en tractament per problemes relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues:
  • Programa d’Atenció Primària sense Fum. Iniciativa promoguda des del 2002 per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), l‘Associació Catalana d’Infermeria (ACI), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya per tal de facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general. Dediquen aquest espai a totes aquelles persones que vulguin deixar de fumar i requereixin un acompanyament:
  • Línia Verda. Servei d’orientació sobre drogodependències. Tel. 900.900.540

I per acabar, recordeu que el Servei d’Informació i Assessorament sobre Drogues i Pantalles dirigit a adolescents i joves de Granollers segueix funcionant. Si teniu qualsevol dubte ens podeu trobar al telèfon: 683.641.983

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies