#DetoxDigital

Repte que convida a reformular la relació que té cadascú amb les pantalles aprofitant l’estiu i el canvi de rutines. Un Detox per desinfoxicar-se!

04/08/2022

El repte #DetoxDigital és una invitació a que cadascú re formuli la relació que té amb les seves pantalles. Segurament moltes de les persones que esteu llegint això notícia heu notat en algun moment que les pantalles us ocupen una gran part del vostre temps. Les necessitem per treballar, per socialitzar-nos, per cuidar-nos, per despertar-nos, per entretenir-nos… Són una eina imprescindible en el nostre dia a dia, de manera que el temps que passem amb les pantalles cada vegada pot ser més elevat.

Tot i que les pantalles ens generen benestar i plaer, pot ser que en ocasions ens generin angoixa. Per aquest motiu hem impulsat el #DetoxDigital. Aprofitant les noves rutines de l’estiu, les noves motivacions, noves amistats…és un bon moment per fer reset i decidir quina és la relació que vol tenir cadascú amb les seves pantalles.

No hi ha receptes màgiques però si que pots començar a aplicar algunes recomanacions que t’ajudin a ser més lliure amb les teves pantalles:

  • Aprofitar les vacances per descobrir altres activitats que et motivin off line. Fes una llista i prova tot allò que durant l’any no tens temps de fer.
  • Decideix quan et connectaràs i quan no. Si t’anticipes i ja ho saps quan et podràs connectar no tindràs tanta ansietat al no consultar el mòbil. Decideix llocs i horaris de connexió, i persones amb les que et pots connectar.
  • Desactiva les notificacions de les aplicacions que més utilitzes. T’ajudarà a no estar pendent de l’activitat que hi ha al teu dispositiu i a gaudir plena i conscientment.
  • Busca complicitats entre la gent del teu voltant. Explica’ls-hi el teu propòsit de reduir el temps de pantalles. Et poden ajudar a complir-lo avisant-te quan excedeixis el temps, ajudant-te a buscar alternatives a les pantalles, etc.
  • Deixa els dipositius intel·ligents (smartwatch, tablet…) on no interfereixin en la teva activitat. Realment cal estar disponible 24h al dia, 7 dies a la setmana?
  • Existeixen moltes aplicacions gratuïtes que ajuden a trobar espais de desconnexió. Et poden ajudar?
  • Anuncia la teva desconnexió a les xarxes socials i als teus contactes: t’ajudarà a agafar compromís i a mantenir el teu objectiu.
  • Marca’t un repte de reduir el temps de connexió cada setmana. Si al final de la setmana ho has aconseguit, fes-te un auto regal i celebra-ho amb els teus.
  • Aprofita aquesta desconnexió per saber què és el que necessites. Quan tinguis ganes de connectar-te atura’t, fes una respiració i valora si és el que realment vols.

T’animes a desinfoxicar-te? Suma’t al repte #DetoxDigital!

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies