GRAELLA ACTIVITATS 2021

Hi estem treballant. De moment podeu consultar el llistat de tallers del curs passat

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec dAprentik

Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant eines visuals. L’alumnat inscrit al taller formarà part d’un equip que haurà de resoldre diversos projectes. Caldrà cooperativisme per assolir un objectiu final, amb inquietuds pro-actives cap a l’aprenentatge, compromís amb l’organització, pensament analític i capacitat de comunicar-se amb la resta de companys.

CREACIÓ D’UN VIDEOJOC ARCADE a càrrec de Make and Learn

La millor manera d’aprendre a programar és crear quelcom que engresqui a l’alumnat. I què motiva més que crear un propi videojoc? Pots dissenyar l’escenari i el teu personatge, programar el comportament d’aquest o la manera de combatre als seus enemics, per exemple.
En aquest taller gaudirem aprenent diferents conceptes de disseny i programació que formen part de tot procés de desenvolupament d’un videojoc amb l’entorn digital MakeCode.

BIG BAND AMB MICRO:BIT, a càrrec de Make and learn

La placa micro:bit és capaç d’apropar la tecnologia creativa a tothom gràcies a la seva facilitat per programar-la i el seu potencial.
En aquest taller, mitjançant el treball per reptes i l’aprenentatge cooperatiu, coneixerem les possibilitats de la micro:bit i crearem un instrument musical amb diferents materials i components electrònics.

PROGRAMACIÓ EN 3D, a càrrec de Make and learn

Explora les possibilitats del nou entorn Tinkercad Codeblocks, on la programació i el disseny orientat a la impressió 3D s’uneixen per poder modelar figures de tot tipus, treballant les matemàtiques en tot moment.
En aquest taller, a partir d’un projecte cooperatiu, crearem un conjunt de peces 3D personalitzades que posteriorment s’imprimiran per exposar-les al centre.

UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.

LA FORÇA DE L’AIRE: PNEUMÀTICA, a càrrec de l’EMT

Descoberta de l’aire comprimit com  fluid transmissor d’energia, per a l’accionament de màquines i mecanismes. Mitjançant el muntatge de  circuits pneumàtics podrem introduir-nos en el món màgic dels automatismes pneumàtics.

LA TINTA DELS RETOLADORS ESTAN FORMATS PER UN SOL COLOR?, a càrrec de l’EMT

Observar si les tintes estan formades per un sol color o per una mescla de colors aplicant la tècnica de cromatografia de paper.

INTRODUCCIÓ A L’ENREGISTRAMENT DIGITAL, a càrrec de Carles Gallego d’AUSA

Introducció pràctica als estudis d’enregistrament i producció musical, tot entenent què és el so, com el tractem i com es processa digitalment per construir produccions digitals de qualsevol estil musical. Un repàs als processos bàsics de tractament acústic i un passeig per la tecnologia que podem trobar a qualsevol estudi de gravació. Sessions:

            -Breu història dels estudis de gravació i de la música al segle XX.

            -D’analògic a digital. Què és una ona i com s’enregistra digitalment.

            -Parts de l’estudi de gravació (microfonia, interface, seqüenciadors, perifèrics).

            -Mix digital, conceptes bàsics i pràctics: mix  en directe de temes reconeguts i històrics (Bob Marley, Nirvana, Queen, Radiohead).

FOTOGRAFIA EN 360º I ULLERES DE REALITAT VIRTUAL PER FER FICCIÓ, a càrrec de Núria Nia de Cinema Edison

Mitjançant les ulleres de realitat virtual i els nostres smartphones crearem històries immersives on el so i la imatge ens portaran a ficcions creades per nosaltres.

TECNOLOGIA I AUTONOMIA PERSONAL a càrrec de Sirius

Breu presentació del servei Sírius. Què són els productes de suport? Què poden aportar al dia a dia de les persones amb diversitat funcional? Farem un taller pràctic i vivencial on experimentaràs amb tecnologia creada per millorar l’autonomia personal.

Resultat d'imatges de sirius autonomia

FER HOLOGRAFIES a càrrec de Narcís Rovira

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisici elit, sed eiusmod tempor incidunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquid ex ea commodi consequat.