GRAELLA ACTIVITATS 2019

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec dAprentik

Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.

Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant eines visuals. L’alumnat inscrit al taller formarà part d’un equip que haurà de resoldre diversos projectes. Caldrà cooperativisme per assolir un objectiu final, amb inquietuds pro-actives cap a l’aprenentatge, compromís amb l’organització, pensament analític i capacitat de comunicar-se amb la resta de companys.

PROGRAMACIÓ CREATIVA AMB MICRO:BIT a càrrec de Make and Learn

Pels participants, serà una experiència que els permetrà ampliar el seu coneixement en robòtica, descobrir noves maneres de programar i interactuar entre el món digital i físic.
Podran Imaginar tot el què seran capaços i capaces de desenvolupar gràcies aquesta tecnologia.

FES D’UNA IDEA UNA APP, a càrrec de Make and learn

La majoria d’adolescents passen hores jugant amb els seus dispositius mòbils, sempre com a usuaris. Què passaria si fossin capaços i capaces de crear els seus propis jocs? Això ja és possible!
Aquest taller té com a principal objectiu capacitar a joves per crear Apps amb AppLab.

UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.

TÈCNIQUES FOTOGRÀFIQUES ANALÒGIQUES, a càrrec de Francele Cocco

Durant els 130 anys anteriors a la invenció de les càmeres digitals, les persones eren obligades a fer un ritual mínim per veure les imatges que produïen: esperar. Entre el clic i la reproducció hi havia un temps que va ser disminuint fins arribar, avui, a mil·lisegons – un moment històric en el que no imaginem més suportar aquesta espera. El taller es un recorregut per la història de la fotografia (les seves tècniques, poètiques i suports), i un exercici pràctic experimental on provar algunes de les tècniques.

TALLER DE CERÀMICA COM A TÈCNICA ESCULTÒRICA, a càrrec de Joan Pallé

En el taller ens acostarem a les possibilitats de la ceràmica dins el context de les pràctiques artístiques contemporànies. Ens fixarem en exemples de diferents escultors tant internacionals com del context català que han usat la ceràmica per desenvolupar les seves obres. Ens acostarem a les tècniques de policromia en la ceràmica i els assistents podran realitzar un petit experiment modelant una petita escultura insitu.

INTRODUCCIÓ A L’ENREGISTRAMENT DIGITAL, a càrrec de Carles Gallego d’AUSA

Introducció pràctica als estudis d’enregistrament i producció musical, tot entenent què és el so, com el tractem i com es processa digitalment per construir produccions digitals de qualsevol estil musical. Un repàs als processos bàsics de tractament acústic i un passeig per la tecnologia que podem trobar a qualsevol estudi de gravació. Sessions:

            -Breu història dels estudis de gravació i de la música al segle XX.

            -D’analògic a digital. Què és una ona i com s’enregistra digitalment.

            -Parts de l’estudi de gravació (microfonia, interface, seqüenciadors, perifèrics).

            -Mix digital, conceptes bàsics i pràctics: mix  en directe de temes reconeguts i històrics (Bob Marley, Nirvana, Queen, Radiohead).

FOTOGRAFIA EN 360º I ULLERES DE REALITAT VIRTUAL PER FER FICCIÓ, a càrrec de Núria Nia de Cinema Edison

Mitjançant les ulleres de realitat virtual i els nostres smartphones crearem històries immersives on el so i la imatge ens portaran a ficcions creades per nosaltres.