El retorn del Festival Musik N Viu

El retorn!

Després d’un any, el Musik N Viu torna amb la seva 16ª edició, després de 17 anys de vida de Festival. 

L’esdeveniment es celebrarà els dies 25, 26, 27 i 29 de juny, i els dies 1, 2 i 3 de juliol distribuït en tres punts diferents de la ciutat de Granollers: parc de Ponent, parc Torras Villà i el Recinte Firal.

Sota el lema el retorn, Granollers es prepara per viure la 16ª edició del Festival Musik N Viu, el certamen de música en directe a l’aire lliure de l’estiu. El Festival presenta novetats a la d’altres anys a causa de la situació per la pandèmia; en aquest cas s’ha tingut que adaptar el seu funcionament d’accés lliure a través d’un sistema d’entrades gratuïtes, així com la programació musical s’ha vist ampliada a 7 dies i distribuïda en tres espais de ciutat diferents i amb un format on els seients i els grups bombolla hi són presents.

Aquest esdeveniment, que es celebra anualment amb l’arribada del bon temps, té l’objectiu d’oferir un espai d’oci nocturn als joves i en aquest cas podreu gaudir de diferents estils musicals, a més a més, d’espectacles.

El Festival s’encetà després de Sant Joan, concretament el 25 de juny al Parc de Ponent amb l’entitat One Drop de Granollers amb estil propi, on la música i la cultura regaee seran els protagonistes. Sota el títol de “One drop hits the town” podreu gaudir de la música de Soundclash amb Ratafia Sound, Endèmic Roots i The Extraradians.

El 26 de juny seguirem el mateix parc, però en aquest cas  serà el torn de l’entitat de Diables de Granollers que ens fan una proposta ben diferent, on la música i l’espectacle no queden renyits. Podreu gaudir d’un espectacle per a adults on l’humor està assegurat  amb “Gags ontrix” de la companyia PuntMoc i seguidament la veu de la cantautora Sílvia Tomàs Trio acompanyada del pianista Guillem Boada i el guitarrista Mateo Martínez, ens proporcionaran un ambient de complicitat amb les seves composicions, fusionant estils i llengües.

Els dies 27 i 29 de juny canviarem d’ubicació i el Festival es traslladarà al Parc Torras Villà. Aquí serà el torn de novament de l’entitat One Drop i Diables de Granollers respectivament. El 27 de juny  ens trobarem una tarda-vespre amb Rebelmadiaq Sound System que ens mostraran una experiència musical diferent que recupera l’esperit comunitari de la música negra i caribenya; el grup Hi Light amb Ricky Gundelero i Jordi HiGrade que des de l’any 2001 promocionen la cultura i la música reggae allà on van, i Fire Warriors, un col·lectiu dels Hostalets de Balenyà (BCN), dedicat a la difusió de la música reggae, actiu des de finals de l’any 2003.

El 29 de juny, el registre torna a canviar amb Diables de Granollers. Podrem gaudir d’una tarda-vespre amb el documental “The bass of woman” i posteriorment ens portaran el pianista granollerí Roger Santaeugènia Quartet que ens presentarà és el projecte personal basat en l’experimentació i la fusió de dos estils musicals: la música jamaicana i el jazz.

Però el Musik N Viu 2021 no pot finalitzar sense tornar el seu lloc d’origen, al recinte firal de Granollers, tres dies queden per endavant abans de finalitzar el festival d’enguany, on la música electrònica pren el paper principal els dies 1 i 3 de juliol. 

All vinyl Day! és el nom que li donen a la festa del dia 1 de juliol l’entitat Konghost on la presència de tres Dj’s de reputació estaran presents en el festival: Dj Monkey, Dj Letung, Barbar i Dosha. Tots ells aportaran tot l’estil d’una música electrònica de qualitat, una cultura de club i on podreu trobar infinitats d’estils musicals ben diferenciats a través dels seus vinils i de gran bagatge musical.

El 2 de juliol  serà la tarda-nit de l’entitat Jovent Ignorat amb un estil més urbà que mai amb Lildami com a cap de cartell,  The Tyets, i el grup Saigon, on aquests últims també barregen l’estil rock.

El festival no acabarà sense ser tancat per l’entitat Konghost amb per la presència de l’Àngel Molina i Ellian (Live!) com a caps de cartell, Kon Act (Live!), el jove granollerí Yüri i Nocturn. Tot un repertori de músics que no et deixaran indiferent on els estils musicals electrònics estan ben assegurats per a tots els gustos.

Podeu seguir totes les novetats i l’actualitat  a les xarxes socials: Facebook (@musiknviu), Twitter (@musiknviu) i Instagram (@musiknviu_granollers) amb l’etiqueta #MNV21, o a través d’aquesta web, on podeu consultar tota la programació.

El Festival està coorganitzat per l’Ajuntament de Granollers a través del Servei de Joventut, i quatre entitats de la ciutat: Jovent Ignorat, Diables de Granollers, One Drop i l’entitat Konghost Music Label.