Activitats realitzades durant la setmana de l’energia 2011

OPERACIÓ DOMÈSTICA !

Obra de teatre al teatre auditori de Granollers.

El dijous 12 d’Abril coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible l’Ajuntament de Granollers organitzà la jornada de representació de l’obra: OPERACIÓ DOMÈSTICA. A més de 700 alumnes i una representació de 8 centresteatre-21 educatius de Granollers un dels objectius va ser familiaritzar els alumnes amb el concepte de joc temes com el reciclatge, eficiència energètica i canvi climàtic des  del punt de vista de les activitats que realitzem a casa nostre i les seves implicacions en el clima i el medi ambient. La benvinguda va ser per part de l’il·lustríssim Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i el Regidor del Servei de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps als alumnes. Seguidament es va dur a terme la representació que va durar uns 50 minuts. Amb aquesta activitat oferta per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Granollers  i coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible ha impulsat en els darrers anys un programa, que forma part del PAES ( Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible )  que pretén fomentar les actituds i valors relacionats amb el medi natural, la sensibilització davant la problemàtica i els efectes socials, ambientals, d’escalfament global i el canvi climàtic, el treball en equip, la presa de decisions, el debat…missatges claus per als nous reptes de futur.

Punt de trobada: 9.30 h. Auditori de Granollers.

 Escola municipal del treballJornada de debat a l’escola municipal del treball

Coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible a Granollers s’organitzà la jornada curtmetratge i xerrada a l’Escola Municipal del Treball el dijous 14 d’Abril amb l’assistència d’una dinamitzadora per crear una reflexió als estudiant de secundària de l’EMT.  Seguint amb l’estratègia de sostenibilitat que l’Ajuntament de Granollers està duent a les escoles Municipals un dels objectius ha estat familiaritzar els alumnes conceptes de canvi climàtic: canvi i conseqüències, la relació entre els aparells  elèctrics i electrònics ( AEE) i el canvi climàtic, a més d’accions i pràctiques per ser més eficients energèticament des  del punt de vista de les activitats que realitzen les persones i les seves implicacions en el cliEscola Municipal del Treballma i el medi ambient a Granollers. Amb aquesta activitat l’Ajuntament de Granollers  pretén fomentar les actituds i valors relacionats amb el medi natural, la sensibilització davant la problemàtica i els efectes socials, ambientals de l’escalfament global i el canvi climàtic, el treball en equip, la presa de decisions, el debat…missatges que  han de prendre força ( més enllà).

 

Punt de trobada: 9.30 h. Escola Municipal del Treball.

 

Activitats, tallers, exposicions i art solar!

El dissabte 16 d’Abril l’Ajuntament de Granollers  coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible a Granollers organitzà la jornada demostracions de cuina solar, jocs infantils, muntatge de joc1vaixells amb material reciclat amb energia solar, exposicions sobre estalvi energètic, i com fer art amb el sol, durant el llarg de tot el dia a la plaça de l’església. Un dels objectius va ser familiaritzar els assistents amb el concepte de l’estalvi energètic  des  del punt de vista de les activitats que realitzen les persones i les seves actituds per intentar millora la nostre ciutat, el clima i el medi ambient a Granollers. La jornada va començar a partir de les 10:00 amb el taller de cuina amb el sol, maquetes de cuina , forns solars, forns solars, aerogenerador, estació d’energia solar fotovoltaica i d’energia solar tèrmica . Seguidament es va dur a terme el muntatge de construcció de vaixells solars de joguina amb material reciclat, juntament amb l’exposició de vehicles elèctrics. Amb el tallers, per fer art a partir d’un torn accionat amb energia solar, la jornada va finalitzar a les 14:00 amb una molt bona assistència per part del públic. Amb aquesta activitat l’Ajuntament de Granollers  i coincidint amb la setmana Europea de l’Energia Sostenible ha impulsat en els darrers anys un programa, que forma part del PAES ( Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible )jocs-2 pretén fomentar les actituds i valors relacionats amb el medi natural, la sensibilització davant la problemàtica i els efectes socioambientals de l’escalfament global i el canvi climàtic, l’eficiència energètica, el consum domèstic, el debat…missatges que  han de prendre força .

A més a més l’Ajuntament de Granollers en el marc d’aquest esdeveniment realitzà una sèrie d’actes com ara exposicions, tallers, projeccions de cinema, xerrades d’ eficiència energètica a la llar i el canvi climàtic durant la setmana del 11 al 16 d’Abril ( Setmana Europea de l’Energia Sostenible).

Punt de trobada: 10.00 h. Plaça de l’Església

 torn-girsol-brconstruccio-vaixells-solars-br

 

 

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *