Reduïm les emissions: subvencions per vehicles elèctrics

Nou paquet d’ajudes directes del Govern per a l’adquisició de vehicles elèctrics.

Reial Decret 294/2013, de 26 d’abril, pel qual es regula la concessió directa de subvencions per a l’adquisició de vehicles elèctrics en 2013, en el marc de l’Estratègia integral per a l’impuls del vehicle elèctric a Espanya 2010-2014.

Actualment a Espanya el sector del transport és el principal consumidor d’energia final, prop del 38 per cent del total nacional, així com responsable del 29 per cent del total de les emissions de CO2. El sector del transport per carretera es proveeix principalment de productes petrolífers, importats quasibé íntegrament, la qual cosa contribueix al fet que nostra dependència energètica de l’exterior aquest propera al 80 per cent, molt superior a la mitjana europea.

Les mesures d’impuls de vehicles elèctrics no pretenen únicament fomentar tecnologies més eficients i ecològiques, es tracta a més de facilitar una major utilització d’aquest tipus de vehicles a l’efecte de contribuir a un millor aprofitament de les energies renovables, afavorir la reducció d’emissions en els punts de major concentració de les mateixes i disminuir la dependència dels productes petrolífers, així com l’oportunitat de situar a Espanya en un lloc destacat en un mercat clarament emergent.

BENEFICIARIS.
Les ajudes estan dirigides a:
Professionals autònoms, que hauran d’estar donats d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques (*IAE).
Persones físiques residents a Espanya.
Empreses privades, vàlidament constituïdes a Espanya en el moment de presentar la sol·licitud, i de naturalesa jurídica tal que el seu Codi d’Identificació Fiscal (CIF) comenci per les lletres A, B, C, D, F, N o W.
QUANTIA DE LES AJUDES.
Depenent del vehicle a adquirir i de la seva autonomia en manera de funcionament exclusivament elèctric (autonomia que dóna la capacitat de càrrega de les bateries), s’estableixen les següents quanties individuals d’ajuda:

  • 2.500 €: vehicles de categories M1 i N1 amb autonomia exclusivament elèctrica no superior als 40 Km i no inferior a 15 Km.
  • 3.500 €: vehicles de categories M1 i N1 amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 40 Km i inferior o igual a 90 Km.
  • 5.500 €: vehicles de categories M1 i N1amb autonomia exclusivament elèctrica superior a 90 Km.
  • 8.000 €: *microbuses M2 i comercials N2, sempre que la seva autonomia en règim exclusivament elèctric (autonomia que dóna la capacitat de càrrega de les bateries) sigui superior a 60 km.
  • 20.000 €: vehicles autobusos i autocars M3 , sempre que la seva autonomia en règim exclusivament elèctric (autonomia que dóna la capacitat de càrrega de les bateries) sigui superior a 60 km.
  • 1.800 – 2.200 €: *cuadriciclos lleugers L6i tindran una subvenció per vehicle d’1.800 euros i els *cuadriciclos pesats L7i de 2.200 euros per vehicle.

Jornada “Qualitat de l’aire 2012. Millora de la gestió ambiental de flotes de vehicles”

El RACC i la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat faran el proper dia 16 de maig de 2013 la presentació del Balanç de qualitat de l’aire de Catalunya a l’any 2012 i l’Estudi dels costos operatius i ambientals de les flotes d’empresa, que pretén donar llum a la presa de decisions per encaminar-nos a un model més sostenible.

A més, es presentaran mesures per seguir millorant la nostra qualitat mediambiental, com el nou distintiu de qualitat ambiental per a flota de vehicles, amb l’entrega del distintiu a les primeres empreses que l’assoleixen, i la nova guia de compra verda de vehicles.

La jornada tindrà lloc el proper dijous 16 de maig a partir de les 10.30 hores a la Seu del RACC.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.