SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA SOSTENIBLE 2013

La setmana Europea de l’Energia Sostenible, una iniciativa de la Comissió Europea, i es  celebrar la darrera setmana de juny cada any, si més no els actes es reparteixen entre els mesos de juny i juliol. Els objectius de la setmana són presentar les activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics. Els municipis signants del Pacte d’Alcaldes per una Energia Sostenible Local es van comprometre a organitzar anualment un acte de sensibilització sobre energia. Granollers des de l’any 2009 té i compleix aquest compromís.

L’any 2013 els principals actes entorn a la setmana de l’energia es van fer a Roca Umbert  i en part en el programa de l’obert per vacances el dia 28 de juny.

obert vacanceslogo_catala_1

                                           Programa 2013 (5)

 

poster captador

Presentació cinefòrum

3 poster QR baixa

Taller ofert pel Museu del Gas , Fundació Gas Natural Unión Fenosa.

 juny13 118

 juny13 129

El drac quatricolor. Taller sobre gestió dels residus (Consorci de Residus del Vallès Oriental)

 Imagen 1484

 

Taller familiar sobre l’energia: Fem un captador termosolar. Dinamitzat per Marc Boada

juny13 017

 

Setmana de l’Energia 2013 a l’ICAEN

baner-180x75

La Setmana de l’Energia és una campanya que l’Institut Català d’Energia realitza també anualment amb la col·laboració de diferents empreses i entitats, que té per objectiu conscienciar a la ciutadania en millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic.

La 9a. edició de la Setmana de l’Energia es celebra del 25 al 28 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia Sostenible Europea . Us proposem un seguit d’activitats adreçades a la ciutadania, al més petits amb la Setmana Petita, i als professionals amb la Setmana Tècnica.

Enguany, l’Institut Català d’Energia, la Diputació de Barcelona -des dels Àmbits de Medi Ambient i de Consum- i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat  presenten un catàleg d’activitats conjunt a disposició d’ajuntaments i entitats locals que ho sol·licitin.

baner-400x90
La Setmana Tècnica proposa activitats i jornades tècniques organitzades per l’ICAEN i també en col·laboració amb diverses entitats, adreçades als professionals de l’àmbit energètic.
En aquesta edició es vol posar a l’abast dels ciutadans diferents eines de comptabilitat energètica, per a detectar les situacions on es pot millorar el consum energètic. Eines i recursos per a ajuntaments i ens locals.
La Setmana Petita proposa un seguit d’activitats didàctiques i actuacions adreçades als més petits perquè aprenguin a fer un bon ús de l’energia en el seu entorn quotidià. Eines i recursos per a ajuntaments i ens locals
.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.