Comencen els tallers vinculats a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible a La Tèrmica de Roca Umbert

Un any més Roca Umbert ofereix als casals d’estiu infantils que es fan a Granollers i comarca la possibilitat de fer tallers. Aquest 2014,  en continuïtat del que es va fer l’any passat, s’han organitzat  moltes de les activitats entorn de la setmana europea de l’energia sostenible amb tallers pels casals d’estiu a La Tèrmica de l’antiga fàbrica de Roca Umbert.  Continua la col·laboració amb el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per oferir tallers relacionats amb la bona gestió dels residus dels que s’obté energia a Granollers. També gràcies de nou al suport de la Diputació de Barcelona es fa un taller en anglès per a construir un escalfador termosolar amb material reciclat (Building a thermosolar heater). Des de l’ICAEN (Institut Català d’Energia)  es dona suport amb un taller amb el joc HOLA Watty per conscienciar els infants sobre les situacions quotidianes de consum energètic a la llar. Amés, s’inicia una activitat nova amb el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona que tindrà continuïtat entre l’oferta d’activitats als centres educatius durant tot l’any.

El col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona ha dissenyat i ofereix uns tallers infantils, AMB LA CASA SI QUE S’HI JUGA per a la sensibilització energètica d’habitatges, guiat per un monitor i adreçat a nens i nenes de 8 a 12 anys, famílies i escoles, on es treballen els temes de l’eficiència energètica en els edificis de forma didàctica i participativa, mitjançant senzills experiments i exemples pràctics, on la rehabilitació d’un habitatge servirà com exemple per conèixer materials i recursos. L’objectiu del taller es fer conèixer la importància de l’estalvi energètic i descobrir les possibilitats d’eficiència energètica que ens ofereix un habitatge.

L’oferta del taller AMB LA CASA SI QUE S’HI JUGA a La Tèrmica de l’antiga fàbrica de Roca Umbert es possible gràcies a la signatura d’un conveni de  col·laboració entre el col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona, l’ajuntament de Granollers i Granollers audiovisual, S.L. per a l’organització d’activitats escolars entorn a l’eficiència energètica dels edificis en la tèrmica de l’antiga fàbrica de Roca Umbert.

Amb l’objectiu de convertir La Tèrmica en un referent comarcal sobre l’evolució de l’ús de l’energia en la societat -que ajudi a interpretar i entendre la interrelació amb els impactes en el medi ambient urbà- ja es van començar a oferir pels centres escolars el curs 2013-2014 diferents activitats entorn de l’energia, pels escolars de primària i secundària. L’oferta ha tingut bona acollida i s’ha complementat amb materials pels tallers com una cuina solar, kits d’energia solar fotovoltaica, i material per a la construcció de captadors termosolars. En addició, s’ha elaborat i actualitzat:

  1. el directori on-line de recursos educatius entorn a l’energia i canvi climàtic https://wp.granollers.cat/directorienergia/,
  2. un interactiu on line http://www.rocaumbert.cat/jocsiexperiencies/ que explica el funcionament de les calderes, la turbina i els generadors d’electricitat a La Tèrmica.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.