Informes de progrés de Catalunya sobre els objectius de Kyoto

 

Sota el nom “Cinquè informe de progrés a Catalunya sobre els objectius de Kyoto”, es presenta la situació actual en matèria d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a Catalunya, des del 1990 fins al 2012. S’inclou, també, una comparativa amb les situacions a Espanya i a la Unió Europea. S’avaluen tendències històriques de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i, en particular, els resultats pel període d’aplicació del Protocol de Kyoto (2008-2012), amb l’objectiu final d’avaluar el compliment de Catalunya amb els objectius de reducció fixats, durant aquest període, en el Pla marc de mitigació del canvi climàtic, emmarcat dins del Protocol de Kyoto i així, comprovar quantitativament l’efectivitat del citat Pla. Aquest informe té 5 capítols i un resum executiu que sintetitza les idees principals de l’anàlisi tècnica que s’ha portat a terme.

L’anàlisi presentada en aquest informe es basa en la informació de l’Inventari Nacional d’Emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, per al període 1990-2012 (versió 2014), del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), desglossat per comunitats autònomes, així com en les dades del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) sobre el règim de comerç de drets d’emissió i les estimacions de futur que es realitzen des de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic per al període 2013- 2020-2030. Les dades d’emissions de GEH es presenten estructurades en la classificació del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (GIECC, IPCC en les seves sigles en anglès) de set categories: 1. Processament de l’energia, 2. Processos industrials, 3. Ús de dissolvents i altres productes, 4. Agricultura, 5. Canvis d’ús del sòl i silvicultura, 6. Residus i 7. Altres. A l’inventari espanyol, la categoria de canvis d’ús del sòl i silvicultura es comptabilitza exclusivament en l’àmbit de l’Estat espanyol i, per tant, no existeix la dada específica per a Catalunya. D’altra banda, la darrera categoria (Altres) no presenta emissions en tota la sèrie temporal perquè són nul·les per a tot el territori de l’Estat espanyol.

 

Consulteu aqui l’informe

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.