La National Oceanic and Atmospheric Administration alerta que els indicadors planetaris de canvi climàtic aquest 2016 continuen batent rècords

Els dos principals indicadors del canvi climàtic -la temperatura global del planeta i l’extensió de gel a Àrtic- estan batent tots els rècords de registres observats durant els primers sis mesos de l’any 2016.

NASA

Els sis primers mesos de l’any 2016 han marcat un nou rècord de temperatura: Han sigut els mesos més càlids a nivell mundial respecte les dades registrades de temperatura moderna, l’inici de les quals daten de 1880, d’acord amb científics de l’Institut Goddard d’Estudis Espacials (GISS) a Nova York.

El període de sis mesos, de gener a juny ha estat també el més calent de la història, amb un increment de temperatura mitjana de 1,3 graus centígrads (2,4 graus Fahrenheit) més calent que a finals del segle XIX.

Cinc dels primers sis mesos de l’any 2016 també han registrat rècords de disminuició de l’extensió de gel marí a l’Àrtic respecte els registres històrics iniciats el 1979 via satèl·lit. L’extensió de gel en el pic de la temporada de desglaç de l’estiu ara cobreix el 40 per cent menys de superfície que a finals de 1970 i a principis de 1980 a un ritme de decreixement de 13.4 per cent per dècada.

A banda dels registres actuals d’aquests dos indicadors, els científics de la NASA alerten que el més significatiu és el canvi de tendència observat en la temperatura global planetaria i en la disminució de l’extensió de gel marí de l’Àrtic provocats per l’augment d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a l’atmosfera.

2016 Climate Trends Continue to Break Records

Descarrega el video

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.