Setmana de l’energia 2016- Jornada xarxes de calor

Taula de treball: Xarxes de distribució de calor en zones industrials proveïdes amb calor residual i altres fonts d’energia renovables

Programa i web de la jornada

Taula de treball:

Es presenta el projecte Ecocongost en el marc d’una jornada de treball sobre les xarxes de distribució de calor en zones industrials

En la sessió tècnica, que s’està fent al Museu de Ciències Naturals, hi participen empreses gestores de xarxes de calor, fabricants, administracions, etc.

22 de juny 2016

+

L’alcalde Josep Mayoral i el regidor de Medi Ambient Albert Camps han obert la sessió de treball a la qual hi assisteixen una setantena de persones
Aquest matí s’està fent al Museu de Ciències Naturals un jornada que porta per títol “Taula de treball sobre les xarxes de distribució de calor en zones industrials proveïdes amb calor residual i altres fonts d’energia renovables”, organitzada per l’Ajuntament de Granollers i el Consorci de Residus del Vallès Oriental.
L’objectiu és que aquesta taula de treball sigui un punt de trobada entre representants de les diferents administracions locals i regionals i serveixi d’encaix de programes de treball i polítiques energètiques en xarxes de calor.
El projecte EcoCongost
Granollers ha presentat en aquesta sessió el projecte Ecocongost que proposa reduir el consum d’energia i de combustibles fòssils en base a models d’ecologia industrial en els polígons. Té per objectiu l’intercanvi de calor entre les empreses dels polígons de Jordi Camp i Congost. Es tracta d’un projecte innovador treballat amb institucions diferents i amb empreses de la ciutat, que cerca l’eficiència energètica des de la proximitat.
La principal actuació proposada d’aquest projecte és el disseny, l’obra, subministrament i model/servei de gestió i negoci, d’un sistema de producció i distribució d’energia tèrmica en els polígons Congost i Jordi Camp. Aquest sistema ha de permetre la connexió de múltiples fonts energètiques locals (calor residual de les indústries, calor a partir de la combustió de biogàs, calor produït en planta de cogeneració…), proveint de calor a baixa temperatura i/o en forma de vapor els diferents usuaris industrials ubicats en els polígons.
El projecte CongostNet
Es tracta d’un projecte pilot, dins de l’EcoCongost, que s’ha presentat en el programa europeu Urban Innovative Action que permetria impulsar l’excedent de biogàs de la planta de compostatge comarcal a la zona industrial sud del polígon Congost.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.