Granollers,

ciutat educadora

Entenem l’educació com un element transformador i de cohesió que traspassa les parets dels centres educatius i de les edats i, per això, definim Granollers com a ciutat educadora. L’equitat educativa, tant en l’educació formal com en la no formal, és un condició indispensable per a garantir les mateixes oportunitats per a tota la població i fer que l’educació sigui una veritable eina de transformació i cohesió social

En els darrers anys, tota la comunitat educativa de la ciutat hem estat fent un treball intens per avançar cap a una major equitat a les nostres escoles i instituts. Però també és necessari afrontar les desigualtats que existeixen el lleure educatiu i en totes les formes d’educació no formal i informal.

En referència a l’educació formal insistirem en generar estratègies de suport a aquell alumnat que ho necessiti. La Formació Professional continuarà sent un objectiu prioritari i, en especial, la modalitat dual per la seva interacció amb el món laboral. Consolidarem el grau universitari d’Enginyeria d’Automoció a Can Muntanyola, i seguirem la vessant docent de l’Hospital on es cursen estudis universitaris de medicina i altres experiències formatives en matèria d’innovació i recerca.

És important esmentar que, més enllà de les institucions, a Granollers estem vivint experiències educatives extraordinàries que surten de la gent, de les entitats, de la societat civil. És el cas d’AGEVO que en els 25 anys d’història ha format milers de persones. I especialment rellevant és la irrupció de la Universitat Popular que s’ha convertit en un espai formatiu de referència a la ciutat.

Una altra peça clau en la ciutat educadora són les biblioteques, l’equipament cultural més obert i més plural; i l’esport, que volem que continuï sent una eina de cohesió per formar bons esportistes i ciutadans i ciutadanes compromeses i ètiques.

Els grans objectius
Projectes destacats
  1. Projectar un nou un nou centre de FP i d’ESO municipal
  2. Consolidar els programes de coneixement i difusió de memòria de la ciutat
  3. Fomentar els programes d’envelliment actiu
  4. Definir el Pla del Palau d’Esports i el seu entorn pels propers 25 anys