Una ciutat compromesa

amb un món més just i sostenible

Granollers és ciutat oberta. Acollidora i amb vocació internacional. Solidària i implicada en la construcció d’un món més just

El treball en xarxa és fonamental per consolidar el nostre compromís amb la pau, des de Mayors for Peace i amb l’educació, des de Ciutats Educadores. I, per aquest motiu, ens proposem continuar treballant en el marc de les xarxes de ciutats: Ciutats i Governs Locals Units, Ciutats educadores, Alcaldes per la Pau, Ciutats pel clima.

El treball en xarxa a nivell europeu també forma part de les prioritats de l’Ajuntament perquè són una oportunitat per compartir coneixement i experiències amb altres territoris que afronten reptes similars als nostres i per emprendre accions innovadores que contribueixin a la millora de la ciutat.

Per altra banda, hem aprovat el nou Pla director de cooperació que ha permès reforçar el compromís solidari de la nostra ciutat i distribuir millor l’aportació de l’1 % dels ingressos propis i que desenvolupa una política municipal pròpia en l’àmbit de la Mediterrània, especialment amb els països d’origen de gran part dels granollerins i granollerines nascuts fora d’Espanya.

En aquest sentit, Granollers també ha refermat el compromís amb l’acollida de persones refugiades, des de l’Ajuntament s’hi han destinat recursos i s’ha acompanyat a les entitats que han treballat en aquesta acollida. Tanmateix, les accions de sensibilització sobre la cooperació al desenvolupament i en la solidaritat a tots els nivells i el treball de recuperació de memòria històrica dels bombardejos que va patir la ciutat l’any 1938 i 1939, també han ajudat a establir aquests pilars en favor de la justícia global.

Per últim, els ens locals estan treballant arreu per fer dels objectius globals una realitat local. L’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2015, n’és el màxim exponent. I també ho és la Nova Agenda Urbana, aprovada l’any 2016 en el marc de la 3a Conferència de Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible (Habitat III). Aquests marcs de treball ens han d’ajudar a treballar la coherència de polítiques, la transversalitat, la cooperació amb tots els agents i la cocreació de projectes conjuntament amb la ciutadania.

Els grans objectius
Projectes destacats
  1. Impulsar la Xarxa Europea d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, amb seu a Can Jonch
  2. Alinear la política local amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i la Nova Agenda Urbana
  3. Destinar l’1 % dels ingressos propis a cooperació pel desenvolupament
  4. Liderar un projecte europeu vinculat a esport i inclusió social
  5. Impulsar l’articulació de la regió metropolitana