Un espai urbà de qualitat per viure millor

Volem que Granollers sigui una ciutat amb espais públics que convidin a passejar, a parlar i a conviure; un municipi amb qualitat de vida, que conservi els espais naturals –el riu, les serres, Can Cabanyes– que hem recuperat els darrers anys i que han esdevingut un escenari per fer esport i salut. Tanmateix, volem una ciutat que cuidi el seu paisatge urbà i protegeixi el seu patrimoni, els seus edificis històrics i els doni el protagonisme que mereixen; una ciutat amb serveis de qualitat –incloent el de neteja–, que es gestionin eficientment.

Més de 60.000 metres quadrats per a vianants fan que la ciutat sigui un espai que convida a passejar i a conviure. El 2019 s’han acabat les obres al tram nord del carrer Girona, que incorpora 600 metres de carril bici i s’ha augmentat l’àrea de vianants. En són exemples el carrer Barcelona i la plaça Pau Casals. A més, s’han eixamplat les voreres d’ Anníbal i Girona, entre d’altres.

La zona verda de la ciutat arriba gairebé als 630.000m2, però ha de continuar creixent.

Accions 2018-2019
    1. Continuar transformant la ciutat per facilitar la mobilitat a peu: carrer Barcelona, Isabel de Villena, i les places Pau Casals, Jaume I, Sant Miquel i les Arts.
    2. Nou espai públic al solar a Can Bassa, dins el programa “Fem un Jardí” amb els alumnes de l’Institut Celestí Bellera
    3. Fer el projecte per instal·lar rampes mecàniques al carrer de Carles Riba
    4. Nou parc al llarg del passeig de la Muntanya i una nova passera sobre les vies del tren per fer més accessible la Font Verda amb el centre de la ciutat
    5. Millores al Parc Municipal Torras Villà amb nou enllumenat, nova àrea de jocs infantils i dues àrees de pícnic
    6. Rehabilitació de les muralles i els corredossos
    7. Ampliació de voreres als carrers Rec, AnníbalRoger de Flor, Corró, Vallès, Pinyol i Foment
Indicadors

Dades obertes relacionades amb l’eix

Evolució cap a una zona de vianants de 60.000 metres quadrats

Destaquem

Més accions

Més actuacions

El PAM complet