Objectius
-
-
-
-
Fomentar les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO
-
-
-
-
-
-
-
Treure al carrer activitats de divulgació científica adreçades a infants
-
-
-
-
-
-
-
Promoure el treball cooperatiu entre els diferents agents implicats (instituts, Museu de Ciències Naturals, serveis municipals, ciutadania,…)
-
-
-
Antecedents
Els dos primers cursos (2013/14 i 2014/15), sota el nom de Racons de ciència, alumnes de 1r i 2n d’ESO, de l’EMT, van preparar experiments i informació científica per tal que infants en poguessin gaudir.
El curs, 2015/2016, s’amplià l’equip amb la incorporació d’un nou centre, l’Institut Granollers, i un grup de voluntaris científics interessats en la divulgació científica. Els paper dels científics va ser ajudar en el disseny de les experiències que, finalment, es van dur a la plaça al mes de juny.
El curs 2016 / 2017 s’incorporà l’Institut Celestí Bellera i es va fomentar més l’intercanvi i barreja de l’alumnat dels diferents centres.
Al 2017/2018 s’afegí l’Institut Carles Vallbona.
Des del curs 2020/2021 s’ha creat un seminari depenent del pla de formació de zona.
Voluntariat científic
Per tal de dotar de major qualitat al projecte, està oberta la porta per incorporar estudiants de carreres científiques o professionals científics. Estem convençuts que aquesta mirada externa als centres educatius, ajudarà a estimular les vocacions científiques.
Si t’interessa, contacta amb nosaltres
Imatges d’altres anys
Imatges “Posa’t en òrbita” 2022: Trobada intercanvi i jornada carrer
Imatges “Posa’t en òrbita” 2021: trobada virtual i jornada carrer
Imatges “Posa’t en òrbita” 2019
Imatges “Posa’t en òrbita” 2018