Granollers ha rebut el Segell Infoparticipa 2020 en reconeixement a la transparència informativa

L’Ajuntament de Granollers és un dels 39 ajuntaments que compleixen amb el 100 % dels indicadors avaluats

L’Ajuntament de Granollers ha rebut el Segell Infoparticipa en la 8a edició d’aquest reconeixement que acredita la transparència dels webs de les administracions públiques. Granollers ha aconseguit aquesta distinció per complir amb el 100 % dels indicadors que avaluen, entre d’altres, la informació dels representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i dels recursos econòmics, i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

La UAB ha atorgat el Segell Infoparticipa a 121 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions per la transparència dels seus webs. Enguany, milloren els resultats respecte l’edició anterior, sobretot pel que fa als consells comarcals, atès que l’any passan van ser-ne distingits sis.

El Segell Infoparticipa, premi de referència a la transparència informativa

El rector de la UAB, Javier Lafuente, va qualificar el guardó de «referència en el camp de les bones pràctiques de comunicació local» i va destacar el seu «efecte impulsor de la transparència de les entitats locals».

L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc el 10 de maig en un acte presencial a l’auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB amb un aforament restringit per motius de seguretat sanitària i retransmès en directe a través del canal de Youtube de la UAB.

Es va comptar amb la intervenció del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, i amb una conferència de la catedràtica de llengües hispàniques de la UB Estrella Montolío, que va dedicar la seva presentació al concepte del «dret a entendre»: «la qüestió no és només accedir a la informació sinó que sigui entenible». I va recordar que l’Organització Mundial de la Salut ha emfatitzat durant l’actual context de pandèmia de Covid-19 la necessitat d’una «informació clara, concisa i coherent» ja que «les persones han de comptar amb indicacions fiables i fàcils d’entendre».

Armand Balsebre, director del grup ComSET, de la Facultat de Ciències de la Comunicació, que elabora el Mapa Infoparticipa i organitza el lliurament del Segell, va insistir en què cal seguir avançant en la transparència de les administracions: «A Catalunya hi ha 947 ajuntaments i només 121 superen el llindar mínim de transparència» que dona accés al Segell Infoparticipa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *