L'espai virtual de la Xarxa Ciutadana vol posar en valor les iniciatives solidàries que s'impulsen a la ciutat
_

Compartim amb tu les idees que ens fan arribar des de les diferents xarxes ciutadanes. T’animem a participar-hi!

19

iniciatives

  • XARXES SOCIALS

    Publica la teva iniciativa solidària a Facebook, Twitter o Instagram amb el hashtag #GranollersActua i la compartirem al recull

Cartes per donar suport emocional

Veïns i veïnes del barri de Can Mònic escriuen cartes i fan trucades per donar suport emocional i espiritual a la comunitat, especialment a dones que pateixen algun tipus de violència, gent gran, joves, i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Envien reportatges d’interès i comparteixen inquietuds dels moments que vivim.

Comerços locals oberts

Des dels perfils d’Instagram i Facebook de Comerç Local de Granollers, es publiquen imatges dels comerços locals de la ciutat.

A més, a la descripció hi inclouen informació útil com l’horari d’obertura en temps de confinament i la direcció. També indiquen quines botigues ofereixen servei a domicili.

Aquesta és una iniciativa que fomenta el comerç de proximitat en moments en que l’aturada de l’activitat econòmica ha tingut un impacte en les botigues locals.

L’Escola Ponent fa un donatiu d’aliments ecològics

L’Escola Ponent ha fet un donatiu d’aliments ecològics a El Xiprer.
L’hort ecològic de l’escola és just al costat del centre.
Hi participen els alumnes des de P3 fins a 5è de primària.
Cada setmana els alumnes van a treballar l’hort una franja horària dins del seu horari habitual.

Caminada solidària a Montserrat de l’Escola Pia de Granollers

Durant la segona quinzena de març, la comissió organitzadora de la caminada solidària a Montserrat de l’Escola Pia de Granollers va fer una donació de 450 euros a la Fundació Hospital Asil de Granollers per fer front a la crisi del coronavirus.

Aquests diners corresponen al 10% de l’import de la inscripció i des del curs passat es lliuren a una entitat del territori que destaqui per desenvolupar una tasca d’ajuda i suport a persones en situació de vulnerabilitat.

Camins solidaris

Des de l’associació “Els Quatre Camins solidaris“s’han impulsat algunes iniciatives solidàries durant la crisi de la Covid-19:
1. Donació de mantes i tovalloles per l’alberg per a persones transeünts del poliesportiu de Can Bassa.
2. Col·laboració amb l’Ajuntament per facilitar una persona especialista en podologia.
3. Distribució de mascaretes a col·lectius en situació de vulnerabilitat, amb col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Tres Torres.
Més informació al seu perfil de Facebook.

CAMPANYA: #aquest aïllament el superem amb les persones grans

Amics de la Gent Gran és una entitat sense ànim de lucre que acompanya emocionalment a persones grans en situacions de soledat no desitjada, que en aquests moments es realitza de manera telefònica.

La CAMPANYA: #aquest aïllament el superem amb les persones grans crea Plataformes telefòniques per delegació, ofereix suport psicològic gratuït, forma a persones voluntàries pel seguiment emocional en les trucades, posa en contacte a les persones grans amb la XARXA DE SUPORT per si necessiten que els hi faci alguna compra i posa en contacte amb el Punt de Voluntariat de Granollers a persones voluntàries.

Per a més informació podeu consultar la web d’Amics de la Gent Gran 

Guia de trucades d’acompanyament emocional a persones grans

Voluntariat per la llengua virtual

Una trentena de persones de la comarca ja participen al Voluntariat per la Llengua virtual.

A Granollers hi ha una desena de parelles actives.

Les parelles lingüístiques es troben per videotrucada a través de Whatsapp, o altres canals com Skype, Facebook, Jitsi…

Per a més informació podeu consultar la web de Voluntariat per la Llengua.

I si us hi voleu inscriure, ompliu el FORMULARI.

Suport salut mental per ActivaMent Granollers

L’associació ActivaMent Granollers gestiona un Grup d’Ajuda Mútua per a persones amb l’experiència en salut mental. Amb el confinament, aquest servei és virtual.

Ofereixen aquest suport a través de la plataforma Jitsi Meet, un Grup d’Ajuda Mútua (dilluns, de 18 a 19 h) i un altre de Punt de Trobada, més informal i obert a persones sense l’experiència del trastorn mental (la resta de dies, a la mateixa hora).

Per informació addicional podeu visitar la seva webFacebook i Twitter.

Mascaretes per a persones en situació de vulnerabilitat

Des del barri de Tres Torres, coordinades amb el grup de Cosidor@s Solidàri@s, s’han repartit gairebé un centenar de mascaretes a diferents establiments del barri perquè puguin donar-les a aquelles persones en situació de vulnerabilitat que ho necessitin.

Més recentment, han distribuït 100 mascaretes infantils per a diferents comerços del barri, amb l’objectiu que cap infant no tingui mascareta.

Transport solidari en bicicleta

Granollers Pedala ha posat a disposició de les iniciatives solidàries de la ciutat, la seva operativa de transport amb tricicles i bicicletes en l’àmbit de Granollers .

Han distribuit mascaretes de Cosidor@s Solidàri@s per farmàcies i bates d’Acció Social x la República a Residències de Gent Gran.

S’ofereixen a transportar i distribuir de forma gratuïta material mèdic i de protecció, així com productes alimentaris i de primera necessitat a persones o famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i/o social.

Trobareu més informació a la web: Granollers Pedala

L’AECC ofereix atenció psicològica a persones en dol per COVID-19

El dol és un procés natural, però actualment i a conseqüència de la situació d’alerta sanitària i alarma per COVID-19, aquest procés s’ha vist completament alterat. Per això, l’AECC – Catalunya contra el Càncer de Barcelona es posa a disposició de totes aquelles persones que han perdut un ser estimat en aquests moments.

Totes aquelles persones que hagin perdut un ser estimat i necessitin suport psicològic poden trucar al telèfon gratuït 900 100 036 o visitar la pàgina web d’atenció al dol de l’associació.

Esportistes federats reparteixen medicaments a domicili

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha arribat a un acord amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) per fer una crida al món de l’esport federat que permeti aconseguir voluntaris que ajudin les farmàcies a fer arribar la medicació a les persones vulnerables que, per diversos motius, no poden anar a recollir-la a la farmàcia.

Els federats que estiguin interessats a col·laborar han d’omplir el FORMULARI

Fabricació i donació de material per part de les escoles i instituts

L’Escola Salvador Espriu ha donat bosses.

L’Institut EMT Granollers ha entregat guants, bates, ulleres, mascaretes i protecció davant de riscos biològics.

L’Escola El Lledoner i l’Escola Pia han fabricat materials de protecció amb impressores 3D.

Donatius de material per part de les Associacions de Veïns i Veïnes

L’AAVV Tres Torres ha col·laborat amb les Cosidores Solidàries del Vallès Oriental i alguns membres han confeccionat material de protecció. També han entregat matalassos, llits, cadires de rodes o termòmetres.

L’AAVV Congost ha donat esfigmòmetres i pulsòmetres, matalassos, kits de quiròfan, ulleres de protecció, somiers, termòmetres, guants i bates.

L’AAVV Can Gili ha fet donatius de matalassos i somiers.

Recollida d’aliments per a famílies en situació de vulnerabilitat

L’Associació de Veïns i Veïnes de Can Bassa organitza una recollida solidària d’aliments per a famílies en situació de vulnerabilitat.

La recollida d’aliments es fa a: Carnisseria Montse, El Racó de la Vicky, Minimercat de Can Bassa, Polleria Padrós i Fruiteria Josefina.

Correu electrònic: aavvcanbassa@hotmail.com

L’AAVV de Can Bassa recull material per l’alberg de persones transeünts

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Bassa es fa una crida de recollida de material d’abric.

S’ha entregat el material recollit a l’alberg per a persones transeünts traslladat del Pavelló el Tub, al de Can Bassa.

Amb una capacitat per a una trentena de persones, dona cobertura a tota la comarca.

Correu electrònic: aavvcanbassa@hotmail.com

El grup de Cosidor@as Solidàri@s del Vallès Oriental confecciona material de protecció

El grup ha confeccionat bates, mascaretes, així com altres materials de protecció. S’han entregat a l’Hospital de Granollers, residències, serveis socials i Càritas.

També distribueixen mascaretes a alguns comerços de diferents barris de la ciutat, per garantir que aquelles persones que no disposen dels recursos necessaris, puguin tenir mascareta. T’expliquen com fer-ne un ús adequat.

Són un grup de persones de diferents grups i entitats, i també moltes persones a títol individual. Si t’hi vols posar en contacte per contribuir-hi ho pots fer a través de:

Facebook: Cosidores Solidàries Vallès Oriental

Telegram “Granollers Confinament” creat per la ciutadania

Es crea a Telegram un grup amb el nom Granollers Confinament per compartir idees per afrontar el confinament arrel de la crisi de la Covid-19.

És un grup tancat, en el que cal demanar permís per entrar-hi.

Hi ha gairebé 300 membres.

Permet trobar-se amb persones que puguin ser del teu barri, i crear un grup de Whatsapp o Telegram a petita escala per donar-vos suport en diverses tasques.

Es crea la Xarxa de Suport de Granollers

Es crea a Instagram la Xarxa de Suport de Granollers (@xarxadesuportgranollers) per fer front col·lectivament a la crisi de la Covid-19.

Demanen a persones voluntàries que s’inscriguin per donar suport a persones vulnerables a l’hora de fer la compra, passejar la seva mascota, o bé fer acompanyament emocional.

Contacte: xarxadesuportgranollers@gmail.com

Formulari per inscriure’s

Twitter: @XarxaG

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies perque tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies