Museu de la ciència i la tècnica de Catalunya

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) és el museu nacional responsable de fomentar el coneixement de la història de la ciència, la tècnica i la industrialització de Catalunya. El mNACTEC està ubicat al Vapor Aymerich Amat i Jover, un edifici emblemàtic del modernisme fabril català i una de les fàbriques tèxtils més belles d’Europa.

Hi ha diversos recursos educatius impulsats des del mNACTEC

Consulteu els interactius sobre el funcionament dels motors, per a nivells més tecnològics de treball de la ESO i batxillerat

http://www.mnactec.cat/~factoria/cat/index.html

ALTRES RECURSOS

 

Aigua…energia renovableturbina peltonL’objectiu del taller es respondre la pregunta: Què és una energia renovable?. El taller s’estructura en tres parts, una primera de contextualització en la que l’alumne coneixerà els principals avantatges i inconvenients de l’energia renovable en front de les fonts convencionals. En una segona es visitaran les canonades forçades, turbines i alternadors i el poste transformador. I per acabar, una maqueta d’una turbina Pelton permetrà als alumnes entendre el procés de generació d’electricitat a través de l’aigua.

 

central-termica-de-cercsCarbó i energia elèctrica:La central Tèrmica de CercsVisita guiada al recinte de la central termoelèctrica de Cercs que funcionava amb el…

 

El Gasogen de Can Pasqual

gasogen de can pascualEl gasogen de la indústria tèxtil de Cal Pasqual  va funcionar després de la Guerra Civil fins l’any 1955. Produïa gas pobre, una energia poc corrent que tingué una certa importància entre els cicles de l’energia del vapor i de l’electricitat, i que en moments de penúria energètica era una possible alternativa. Es tracta de l’únic gasogen conservat a Catalunya d’aquestes característiques.

Més informació al telèfon 938046752

 

El Museu de la Colònia SedóLa visita lliure (solament dijous de 10 a 14.30 hores) per conèixer l’estructura i el…

 

El Pallars il·lumina CatalunyaVisita guiada a l’exposició “El Pallars il·lumina Catalunya. Cent anys…

 

Els colors de la llumTaller teatralitzat, a l’aire lliure, a l’exposició interactiva La terrassa del…

 

Enérgeia (I)

Per als alumnes d’Educació Primària s’ofereixen tres tipus de visites…

 

Enérgeia (II)S’ofereixen tres tipus de visites guiades amb monitor/a per als diferents àmbits…

 

Energia al Planeta (visita didàctica)Visita didàctica a l’espai de l’Energia al Planeta. Disposa de fitxes…

 

Gas i petroli: l’energia dels fòssils (I)Visita temàtica on s’explica l’ús de les energies fòssils, des del…

 

Gas i petroli: l’energia dels fòssils (II)Visita temàtica per treballar les energies fòssils: carbó, petroli i gas…

 

Coneguem el VaporVisita guiada pels espais originaris de l’antiga fàbrica tèxtil, el Vapor…

 

Dels clots als bombos: la industrialització de la pellUn apropament a l’evolució tècnica recent de la producció del cuir, des…

 

 

Descobreix la Central Hidroelèctrica de CapdellaVisita guiada que permet als estudiants conèixer perquè es construeix una central…

 

Descobrir els invents!Gimcana teatralitzada a l’exposició Homo Faber. Mitjançant un joc participatiu i…

 

Cicle Infantil 

Taller que es realitza on es troba situat el carilló; en aquest lloc s’explica la seva història i es fa una demostració en la que es podran escoltar els sons de les seves campanes. La manipulació de diverses campanes de petit format permet entendre als més petits el funcionament del gran carilló.

COM ES FABRICA UN TEIXIT

Taller que es realitza amb petits telers per conèixer la producció d’un teixit i per distingir les diferents fibres existents. Una visita a La Fàbrica Tèxtil per veure com es fa el fil i com funcionen els telers per fer un teixit, veurem el funcionament d’una contínua de filar i d’un teler de garrot. Introduirem els nens/nenes en el món tèxtil mitjançant la manipulació directa de fibres (torsionar i estirar per aconseguir el fil). Ensenyarem que és l’ordit i la trama gràcies a uns petits telers i podrem obtenir el teixit.

Descobrim els transports

Taller a l’espai dedicat al transport, per a infants de 3 a 7 anys. A través de jocs de simulació, els més petits treballaran els conceptes de lateralitat i d’orientació en l’espai, les normes bàsiques de circulació i els mitjans de transport. A més, com a complement del taller s’observarà la Maqueta Ferroviària i alguns vehicles de l’exposició El Transport.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *