Portal: Aula d’energia

XI EdicióLogo cabecera

Aula d’energia és un portal que conté activitats TIC sobre energia dirigides a alumnes d’11 a 18 anys.

Aquestes activitats us permetran treballar les diferents formes d’energia amb una metodologia diferent a la que suposaria la presentació del tema en una classe tradicional. Totes comparteixen un objectiu: incidir en l’ús racional de l’energia i en la reflexió sobre el consum i l’estalvi energètic.

La inscripció a les activitats està oberta. Una vegada us hagueu donat d’alta, podreu començar a treballar amb les activitats el mes de novembre de 2012

Aquest projecte neix de la voluntat de Gas Natural Fenosa de complementar la seva línia de programes educatius, posada en funcionament fa molts anys, introduint les TIC.

Les activitats que es presenten al portal s’han pensat de manera que el professorat les puguis adaptar a les dinàmiques i necessitats de l’aula.

L’Aula d’Energia conté set activitats, de les quals se’n pot triar només una o més d’una, i un joc online amb el qual l’alumnat aprèn d’una forma molt més lúdica.

  • Molins de vent (a partir de 2 hores): Activitat sobre energia eòlica amb la qual també s’estudien i analitzen el lligam entre les persones i l’energia, així com l’impacte humà a l’entorn.
  • El gran test de l’energia (unes 14 hores): Activitat en la qual els grups-classe col·laboren per crear un qüestionari “wiki” construït a partir dels treballs sobre energia y les aportacions que ells mateixos faran.
  • Buscant alternatives (a partir de 2 hores): Activitat en la qual es reflexiona sobre la importància de fer servir l’energia d’una forma racional, a partir de l’estudi d’algunes alternatives energètiques.
  • Cicle combinat (a partir de 2 hores): Activitat sobre el funcionament de les centrals de cicle combinat, en les quals s’obté electricitat a partir de gas natural.
  • Vehícles a gas (a partir de 2 hores): Activitat sobre el funcionament dels vehícles que utilitzen gas natural com a energia de transport.
  • Estalvi energètic (a partir de 2 hores): Activitat d’anàlisi dels elements que
    incideixen sobre l’escalfament d’un recinte i experimentació amb diferents fonts energètiques.
  • Entre dades (unes 8 hores): Activitat d’estudi dels usos i hàbits de consum d’energia, mitjançant la recollida i anàlisi de dades.

L’edició 2012 – 2013 serà la desena des de la posada en marxa d’aquesta activitat a Internet. La inscripció a les activitats s’obrirà durant el mes de setembre del 2012.

Activitats

Les activitats que es presenten al portal estan pensades perquè el professorat pugui adaptar-les a les dinàmiques i necessitats de l’aula. Són independents entre elles, però, a la vegada, es complementen. La inscripció al portal permet als centres tenir accés a totes amb la flexibilitat de fer les que es vulgui.

Són activitats interactives i multimèdia que pretenen introduir i treballar temes relacionats amb l’energia a partir de l’anàlisi i la reflexió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *