Activitats de l’Agenda Escolar 2013-2014

L’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el desenvolupament sostenible que promou la Diputació de Barcelona se centra en el curs 2013-2014 en l’energia, des de diferents àmbits, amb l’objectiu de descobrir que es poden tenir vides satisfactòries i felices sense malbaratar els recuros naturals i el medi ambient. Hi ha un web renovat http://agendaescolar.diba.cat i una comunitat virtual per a professors i responsables municipals que treballen en l’agenda. També la podreu trobar a les xarxes socials, al Facebookhttp://www.facebook.com/agendaescolar i al Twiter http://www.twitter.com/agenda_escolar.

Activitats proposades entorn a l’energia

Estalviem energia i diners a casa

Demaneu als alumnes que quantes bombetes creuen que tenen a casa seva i quantes bombetes tenen realment. La mitjana d’una llar estàndard és de quaranta bombetes. Som conscients del que gastem? Es proposa fer un exercici de quants aparells que necessiten energia tenim a casa. Es pot baixar la fitxa base que proposa l’agenda escolar del medi ambient i el desenvolupament.

mesura consums a casa (agenda escolar)

 

 

 

 

taula mesures_Página_14

 

 

Ciutats en transició

T’has convertit en el nou alcalde de la teva ciutat i la primera mesura com alcalde ha estat adherir-te al moviment de les ciutats en transició per reduir al màxim l’impacte de la teva ciutat sobre el medi ambient.

regles joc ciutats en transició 1

regles joc ciutats en transició 2

Per descarregar les fitxes del joc baixeu el pdf en el següent enllaç:

fitxes 1-2

fitxes 3-4

fitxes 5-6 baixa

fitxes 7-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *