Activitats de l’Agenda Escolar 2020-2021: Actúa contra el canvi climàtic

Actua contra el canvi climàtic!

 

Descarregat l’agenda escolar 2020-2021

El canvi climàtic, la contaminació i determinades situacions com la generada arran de la Covid-19, ens han portat a adoptar una postura d’humilitat en relació amb la vida. Ens ha calgut arribar a crisis com les actuals per a aprendre que les accions individuals tenen conseqüències a nivell comunitari; que tots estem connectats i ara més que mai en tant que vivim en un món globalitzat i hiperconnectat; que les persones exercim una enorme pressió sobre els ecosistemes i que quan fem un pas enrere, la natura el fa endavant.

Avui en dia, són nombroses les veus que reivindiquen un canvi de paradigma pel que fa a la manera de relacionar-nos amb el medi, cosa que afecta el nostre sistema de creences, però també els hàbits i valors que en els darrers temps han guiat la nostra vida. La Greta Thunberg és tan sols un dels molts exemples que encapçalen aquesta lluita. Una lluita que, en definitiva, ens pertoca a tots, perquè és la nostra. I és que en la salut del planeta hi va el nostre futur i la supervivència com a espècie.

Tens, al teu davant, tot un curs per a mobilitzar-te i actuar en favor del medi ambient.

També la podreu trobar a les xarxes socials:

http://www.facebook.com/agendaescolar

http://www.twitter.com/agenda_escolar.

Activitats proposades entorn a l’energia

Estalviem energia i diners a casa

Demaneu als alumnes que quantes bombetes creuen que tenen a casa seva i quantes bombetes tenen realment. La mitjana d’una llar estàndard és de quaranta bombetes. Som conscients del que gastem? Es proposa fer un exercici de quants aparells que necessiten energia tenim a casa. Es pot baixar la fitxa base que proposa l’agenda escolar del medi ambient i el desenvolupament.

mesura consums a casa (agenda escolar)

 

 

 

 

taula mesures_Página_14

 

 

Ciutats en transició

T’has convertit en el nou alcalde de la teva ciutat i la primera mesura com alcalde ha estat adherir-te al moviment de les ciutats en transició per reduir al màxim l’impacte de la teva ciutat sobre el medi ambient.

Per descarregar les fitxes del joc baixeu el pdf en el següent enllaç:

fitxes 1-2

fitxes 3-4

fitxes 5-6 baixa

fitxes 7-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *