Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema ‘Aire net – Fes el pas!’, la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Recursos educatius

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de 2013, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha elaborat un Catàleg d’activitats sobre mobilitat sostenible adreçat als centres eductius. Aquest catàleg inclou una mostra representativa de: Bones pràctiques educatives: com treballen els centres educatius la temàtica de mobilitat.

  • Propostes d’activitats més curtes per a treballar durant la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura.
  • Recursos educatius classificats en diversos temes per a treballar la temàtica de la mobilitat a l’aula o fora d’aquesta.

2013_SMSS_baner_mobilitat_2

Concurs de fotografia ‘Apunta’t al Clic Mob!’

Enllaços relacionats

DOGC núm. 6457, de 10/09/2013

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *