Setmana Europea de l’Energia 2015

La fira naturalista Ecogrà es va planificar sobre 3.000m2 a Granollers amb activitats relacionades en difondre la sostenibilitat La VI fira naturalista Ecogrà, que se celebrarà entre el 5 i el 7 de Juny de 2015, pretén sensibilitzar la població a favor d’una vida més sostenible. S’oferiran productes ecològics, que poden ser gastronòmics, cosmètics, per a la llar i la roba; teràpies alternatives com ioga, tai-txi i danses com salsa i bollywood, entre d’altres; propostes alimentàries, artesanals i de restauració.

L’Ajuntament juntament amb el col.legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona va participar en la setmana amb un punt d’informació a la Fira Eco-Gra i diversos tallers, amb la col·laboració del l’Institut Català d’Energia (ICAEN), la Diputació de Barcelona, el Consorci per a la Gestió de residus del Vallès Oriental i Granollers Audiovisual.

L’estand de l’Ajuntament va disposar d’informació general (recursos educatius al vostre abast, gestió residus i energia, mobilitat, edificació … )sobre polítiques locals en matèria de sostenibilitat:

i. Nou enllumenat eficient a la ciutat i estalvis energètics i econòmics (amb un prototip de farola eficient instal.lada i dades de les reduccions sobre consums).

ii. Gestió de residus. Informació i saquets de compost provinent dels residus orgànics domèstics i cartell informatiu sobre visites a la planta de compostatge pel dissabte dia 13 de juny (una setmana després de la fira).

iii. Sobre mobilitat s’ofereix informació per anar en bicicleta i transport públic a la ciutat.

iv. Sobre activitats educatives informarem dels recursos disponibles pel que fa a gestió de l’aigua i la història del riu i la ciutat, biodiversitat, energia i les activitats a la Tèrmica, soroll, …etc amb material educatiu per fomentar activitats locals.

Els tallers que s’ofereixen a les famílies durant la fira EcoGra seràn:

Divendres 5

18 a 21 h
Joc: L’Energia en un dia.
Per a nens de 6-10 anys
Organitza:L’ Institut Català d’Energia, ICAEN

18 a 22 h
Taller: Refresca’t amb Energia a pedals
Amb 1 bicicleta refrescaràs llimonada i te la beuràs
Organitza:L’ Institut Català d’Energia, ICAEN

18 a 20 h
Conte: Segueix la pista a la bombeta Marieta
Per a nens i nenes acompanyats per pares i mares
Organitza: La Diputació de Barcelona

Diss 6

11 a13h
Taller: Amb la casa si que s’hi juga
Per a famílies amb nens i nenes de 8 a 12 anys
Organitza : La Delegació del Vallès Oriental
del col·legi d’Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona

18 a19h El drac 4 colors
Per a públic infantil
Organitza: Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental

Dium 7

11 a13 h
Taller: Amb la casa si que s’hi juga
Organitza : La Delegació del Vallès Oriental del col·legi d’Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Barcelona

 

A la Tèrmica de Roca Umbert s’organitzaran tallers amb alumnes dels Casals d’estiu que aquest any fan activitats sota el lema “amb energia durant el juliol” i “el casal amb energia”.

  1. Tallers a fer per a les escoles de primària i famílies (8-14 de juny+ 6 de maig): amb la casa si que s’hi juga!!!
    1. 6 de maig Salvador Espriu dos grups de nens de quart que alternen amb visita a la Tèrmica
    2. 9 de juny Escola Ponent dos grups de sisè que alternen amb visita a la Tèrmica
    3. 12 de juny EDUCEM un grup de sisè

També a Roca Umbert es fa el 12 de Juny la Jornada

 

Podem arribar a un edifici amb consum zero? sobre l’estalvi energètic en l’edificació

Inscripcions
Jornada gratuïta. Places limitades

Programa
10h Rebuda dels assistents CTUG. Alcalde, Josep Mayoral i Albert Camps, Regidor de Medi Ambient i Espais Verds
10.15 h Valoració de la certificació energètica d’edificis i noves eines relacionades amb el registre: cercador de certificats, servei de còpia autèntica i mapes d’informació. Antònia Sentías, tècnica de l’àrea de gestió energètica de l’Institut Català d’Energia, ICAEN

11:00 Exemples de mesures realitzades amb la telegestió i com aquestes dades poden ser d’ajuda a l’eficiència energètica. Pere Clos i Albert Estapé, Estabanell Energía

12:00 Trasllat al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental . Visita guiada amb informació del sistema de gestió de residus domèstics a la planta i la generació d’energia amb biogàs. Esmorzar/cafè

13:00-13:45 Podem arribar a un edifici amb consum zero? (informació sobre energies renovables en l’edificació, sistemes passius d’estalvi energètic i productes, equips i sistemes per reduir la pressió ambiental de l’edifici per unitat de servei) Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona

14:00 Visita a la Tèrmica

A les 20h A la llum de la química, a càrrec de Marc Boada

12 de juny El primer cop que un humà va fer foc, no només va aconseguir escalfar-se, il·luminar-se o coure els aliments; també va aconseguir la primera reacció química. Des d’aleshores, la química ens ha il·luminat fent que tot fos diferent. Les reaccions entre els elements ens permeten il·luminar-nos i ens informen sobre els elements químics que configuren la taula periòdica. Per tal de posar-ho en pràctica, realitzarem experiment en directe amb fenomens relacionats amb l’emissió de llum, la descoberta del foc, dels metalls, de la pólvora o de la electricitat.

Un cop finalitzada la xerrada, es farà un breu recorregut guiat per la Tèrmica, on el foc tenia també un paper protagonista, tranformant l’energia per fer funcionar l’antiga fàbrica tèxtil de Roca Umbert.

A càrrec de Marc Boada, divulgador científic i expresentador del Quèquicom.

Aquesta activitat s’emmarca dins dels actes de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia 2015

 

 

 

 

 

Els comentaris estan tancats.