Foment de l’activitat empresarial innovadora – Acció 1 (2013-2015)

Aquesta acció sorgeix de la confluència de les estratègies de promoció de la Diputació de Barcelona (que impulsa l’elaboració de Plans de Projecció Exterior – PPE), de l’Ajuntament de Granollers i el mateix Pla estratègic de Granollers.

S’ha aconseguit proporcionar un instrument operatiu que guia l’activitat exterior del govern municipal i els agents locals d’acord amb les característiques i necessitats del nostre territori i facilita l’alineació de les estratègies amb la política Europea 2020 i de RIS3 potenciant les especialitzacions econòmiques i de coneixement que s’ajusten millor al potencial d’innovació de Granollers, aprofitant les oportunitats i així, respondre als reptes d’un entorn internacionalitzat i globalitzat.

Després d’una fase de diagnòstic, en la qual van participar nombrosos agents de la ciutat i membres de l’Ajuntament, es va elaborar l’enfocament estratègic. Es van identificar els eixos que han de guiar la projecció de la Granollers i, per a cadascun d’ells, es van desplegar objectius i projectes concrets a emprendre en els propers anys.

El Pla es desplega a partir dels 3 eixos següents:
1. Salut, medi ambient i esport
2. Economia i empresa
3. Cultura i educació

Cadascun d’aquests eixos desplega un seguit d’objectius estratègics, dels quals se’n desprenen 19 projectes. En els dos anys que han passat d’ençà que es va aprovar el Pla de Projecció Exterior de Granollers (Novembre 2014) s’han començat a treballar en els 8 els projectes considerats prioritaris.

El Pla també contempla la planificació, seguiment i avaluació de les accions i planteja vies de finançament de les accions, fent èmfasi en la necessitat de desenvolupar una estratègia activa per a la participació en projectes de la Unió Europea.

En termes d’oportunitat, el PPE es considera “rendible” per permetre la generació d’avantatges pel desenvolupament del territori, i fins a cert punt “obligatori” degut a la necessitat de confrontar la interdependència de la ciutat amb l’exterior.

Actualment, s’està duent a terme la fase d’implementació alhora que es treballa per avaluar el PPE amb l’equip d’Administració Pública de la Universitat Pompeu Fabra i  la Diputació de Barcelona. Tot aquest seguiment s’està duent a terme des del Servei de Programació i projectes estratègics.

 • COMISSIÓ DE TREBALL

  • Marc Araez Raich Innoventia
  • Carles Ayats i Terradas Cambra de Comerç de Barcelona. Delegació al Vallès Oriental
  • Joan Carles Basi Buron Pimec
  • Joan Bellavista Illa Director del II Pla Estratègic de Granollers
  • Andrea Canelo Matito Regidora
  • Joan Díaz José Empresari i La Mútua
  • Dolors Domene Giménez L’Engruna
  • Victor Font Mante Delta partners
  • Jacint Jordana Casajuana Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració, UPF
  • Rosa Llobet Illa Comerç de Dalt
  • Josep M. Lloreda Piña KH Lloreda
  • Nicolau Olivé Roig Mango
  • Ramon Parellada Garrell Fonda Europa
  • Carles Puig Muntan Empresari
  • Jordi Queró Aguilà Tram, Gran Centre
  • Jordi Táboas Suárez Director Granollers Mercat
  • Victor Velasco Prats La Magrana Vallesana

 

 

0 comentaris

Deixa un comentari

Vols afegir-te a la discussió?
T'animem a que ho facis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *