Home

Tarjetó 20x20 BN

El procés artesà de construcció de violins i arcs ha resistit al llarg dels segles els múltiples intents d’industrialització. Per produir aquesta exposició, que va tenir lloc durant els mesos d’octubre i novembre del 2013, la luthier Anna Andreu i l’arqueter Gerard Díaz ens van obrir les portes del seu taller i dels seus coneixements per explicar-nos aquest antic ofici. La mirada de Lluís Salvadó, fotògraf granollerí, ens mostrava la feina que es realitza en aquest petit taller.

Nascuts l’any 1979 a Sant Cugat del Vallès, es van formar com a luthier i arqueter a Cremona entre els anys 2001 i 2005. Des d’aquest mateix any treballen al seu taller de Sant Cugat del Vallès on es dediquen a la construcció i reparació d’instruments de corda i d’arcs de violí, viola, violoncel i contrabaix.

L’exposició també oferia una mostra dels materials i les eines específiques que es fan servir en aquest àmbit de l’artesania.

Aquí tens un vídeo amb diferents fotografies de l’exposició:

Luthiers, posar l’ànima a la fusta. Exposició Completa. from Lluís Salvadó Fotografia on Vimeo.

Comentaris tancats a 2. luthiers: posar l’ànima a la fusta