Seminari UNIVERS 2.0
Seminari adreçat a docents i equips tècnics de l’àmbit de l’educació secundària de Granollers sobre el món de la xarxa i les noves tecnologies
12/02/2019
Estem molt contents de poder-vos comunicar que avui donem el tret de sortida a la primera, de sis sessions, del Seminari Univers 2.0 que va adreçat a docents i equips tècnics de l’àmbit de l’educació secundària de Granollers. La finalitat del Seminari és posar en comú alguns temes presents en les aules i els instituts i vinculats amb tot el món a la xarxa, que com a professionals cal que repensem: Les normatives; la identitat, les relacions i la convivència; algunes problemàtiques relacionades amb l’abús de noves tecnologies; tractament de dades, drets i privacitat a la xarxa; experiències d’incorporació dels mòbils als centres i una última sessió per decidir com aplicar totes les conclusions elaborades.
RESUM DE LES SESSIONS
1a sessió: Normatives als centres escolars
3 d’octubre
Ponent: Jordi Vivancos. Cap de l’Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement, Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya. http://www.xtec.cat/~jvivanco/
Repàs de la normativa vigent en relació als usos de dispositius mòbils als instituts. La seva aplicabilitat als centres educatius i la incorporació a les NOFC.
2a sessió: Identitat, relacions i convivencia
17 octubre
Ponent: Jaume Funes. Psicòleg, educador i periodista. (pendent confirmació) http://www.jaumefunes.com/
Com la incorporació dels dispositius mòbils estan influint en la construcció de la identitat i les relacions personals que s’estableixin i com, tot això, incideix en la convivència.
3r sessió: Problemàtiques clíniques
7 de novembre
Ponent: Josep Matalí. Coordinador de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria i Psicologia Infantil i Juvenil del Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Analitza el tipus de problemàtiques, associades a l’ús de dispositius mòbils, que s’atenen des d’un servei especialitzat.
4t sessió: Dades, drets, privacitat i big data
14 de novembre
Ponent: Liliana Arroyo, Dra. en sociologia i docent a la UB. Experta en tècniques d’anàlisi de dades.
Sobre l’afectació diària de la circulació de massives de dades. Com el concepte de privacitat, agafa un altre significat a la xarxa i quins són els drets vigents.
5a sessió: Experiències incorporació de mòbil als centres
28 de novembre. Horari extraordinari de 15h a 17’30h
Presentació experiències (pendents confirmació):
-
D’incorporació de les TICs a l’aula com a eina d’aprenentatge (ús d’aplicacions a l’aula i en projectes transversals). Possible ponent Sandro Maccarrone o Teresa Pietx
-
D’incorporació de dispositius mòbils a l’aula com a eina d’aprenentatge: Possible ponent Santi Amores.
-
D’incroporació dels dispositius mòbils als centres educatius. Possible ponent Oriol Rodon, Director Institut Joaquim Pla i Farreras de Sant Cugat. http://www.plafarreras.cat/
6a sessió: Tancament i aplicabilitat
12 de desembre
Horari de 15h a 17h
Posada en comú entorn a com operativitzar les reflexions construïdes al llarg del seminari per treballar-les als centres, dins i fora de l’aula. Construcció de pla de ruta.
Us mantindrem informats i informades!