Cartell promocional de la Setmana Europea de l'Energia de la Joventut 2020

Entre el 22 i el 26 de juny tindrà lloc la Setmana Europea de l’Energia 2020 amb l’objectiu de conscienciar la societat per fer realitat aquesta nova cultura energètica que ja no pot esperar, i on el paper de l’eficiència energètica, les energies renovables i de la ciutadania és clau per reduir les emissions mundials de CO2 causades per les activitats humanes i no superar l’escalfament global de 1,5ºC en l’horitzó del 2050.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai avançar cap aquest nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

L’Ajuntament de Granollers s’ha adherit a la #SetmanaEnergia2020 promovent accions que ajuden a apoderar a la ciutadania i també a les empreses.

En el marc d’aquesta propera i intensa setmana, hi ha un parell de dies assenyalats especialment per al jovent i també per a la resta de la població. Es tracta del 1er Dia Europeu Jove de l’Energia (22/06) i del Dia de l’Autoconsumidor (25/06).

El 1er Dia Europeu Jove de l’Energia, està adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys, esperant la seva pluja d’idees per intentar convertir Europa en el primer continent neutre pel clima. És una iniciativa pionera en la participació del jovent implicat en l’acció climàtica; a partir de les seves aportacions, Europa espera aconseguir fer entre tots un continent més descarbonitzat i sostenible. A més, la cita comptarà amb la presència del vicepresident executiu del Tractat Verd Europeu, el senyor Frans Timmermans, per tant, és una immillorable oportunitat perquè el jovent es faci escoltar. Podeu trobar informació més detallada aquí: https://tuit.cat/zqFz3

L’altra proposta, que tindrà lloc dijous 25 de juny via ZOOM, és la jornada virtual “Quina és la teva energia?”, organitzada per l’Associació Nacional d’Autoconsumidors (ANA) i on col·labora l’Ajuntament de Granollers. Es una jornada formativa per a gent interessada en l’autoconsum però que encara no ha començat a practicar-lo; però també serà molt útil per aquells joves que, coneixent ja les aventatges d’aquesta pràctica, vulguin reflexionar sobre l’energia. Podeu registrar-vos des d’aquí. I accedir el mateix dia de la jornada des d’aquí.

A més, la Diputació de Barcelona posa a disposició del jovent un seguit de recursos virtuals que fan èmfasi en l’estalvi d’energia per a fer #desdecasa i on us animem a participar. Entre els més destacats, l’ Escape Room Sea Rise Level, que et reptarà a aturar la pujada del nivell del mar; un desafiament, Estalvia energia desde casa ; dues activitats lúdiques que permetran distingir entre energies renovables/no renovables, així com per repensar pobles i ciutats; i un taller per aprendre a cuinar amb l’energia del sol

Com podeu veure, el canvi és a les vostres mans, vosaltres trieu, vosaltres actueu !

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *