El passat mes d’abril tres joves del projecte EYES van parlar sobre el projecte a la revista Estris de centres d’esplai. L’Helena Serra, la Maria del Fum i la Maliha Chohan parlen en l’edició 232. Aquí sota us deixem el que van dir i per més informació sobre la revista la podeu trobar aquí: https://www.estris.cat/actualitat/estris-232-explica-com-encarar-emergencia-climatica-mon-lleure_3212_102.html
Què és EYES?
És un projecte d’apoderament juvenil entorn de l’acció climàtica. Els i les joves implicades tenim dues grans missions: en primer lloc fer recerca sobre el motiu pel qual els i les joves més vulnerables a la crisi climàtica no s’involucren en la mitigació d’aquesta problemàtica i, en segon lloc, crear recomanacions en clima i energia perquè l’Ajuntament de Granollers les tingui en compte a l’hora de crear polítiques climàtiques. Aquesta iniciativa es realitza en diverses ciutats d’Europa i tenim el suport d’un grup de professionals per a realitzar totes les accions.
Quin paper creieu que tenen els joves davant l’emergència climàtica? Els joves i els infants d’avui som els que més patirem la crisi climàtica i els últims a poder revocar-la. El nostre paper és primordial. Hem de fer pressió als governs, buscar alternatives ecològiques i conscienciar la nostra generació i les futures. La clau és actuar i no parar fins a assolir els objectius.
Quines propostes teniu en ment?
Volem dur a terme activitats com la realització de vídeos de protesta, presentacions explicatives a centres cívics i culturals, organitzar xerrades o debats. També estem organitzant una Eco-Fest, un festival per promoure activitats sostenibles i donar a conèixer alternatives ecològiques a molts productes que fem servir diàriament. Ens agradaria que aquest festival fos referent en la temàtica i altres organitzadors poguessin extreure idees per crear els seus grans esdeveniments.
Com creieu que els centres d’esplai poden ajudar en la temàtica?
Principalment parlant del tema, ensenyant valors com la sostenibilitat i l’ecologia i conscienciant a partir dels hàbits, les accions rutinàries o també reivindicatives de la importància i el paper que tenen els més petits respecte d’aquesta situació d’emergència.
Com creieu que EYES es pot adaptar als centres d’esplai o caus?
En tant que és un projecte impulsat per joves podria adaptar-se perfectament a qualsevol grup d’adolescents d’un esplai o cau si aquests tenen ganes de buscar solucions creatives i innovadores per lluitar contra la crisi. Es tracta de triar un lloc d’actuació, que pot ser el seu barri o poble, i actuar en favor d’aquest en matèria de sostenibilitat, ecologia, etc.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!