GRAELLA ACTIVITATS 2023

INSCRIPCIONS

TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter

En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.

IMG_0265b

REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV

Taller de realització de programes de televisió, amb plató virtual i incrustació amb chroma-key sobre decorats generats per ordinador.
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…

CHROMA

IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes

Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.

El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.

taller sarandaca

HORA DEL CODI: APRÈN A PROGRAMAR a càrrec de Codelearn

L’Hora del Codi és un moviment global d’aprenentatge de la programació, que arriba a desenes de milions d’estudiants a més de 180 països.

A través d’un sistema gamificat, s’explicarà uns coneixements bàsics de programació amb LOGO i llavors podran fer fins a 15 exercicis de programació.

IMPRESSIÓ 3D a càrrec de Codelearn

UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.

UNIVERS INTERNET. EL FUTUR D’INTERNET, a càrrec de Biblioteques de Granollers

L’objectiu és Analitzar críticament Internet tenint en compte diversos aspectes (social, econòmic, ecològic…), qüestionar-se el paper d’Internet i les noves tecnologies en la vida quotidiana, crear un relat plausible sobre el futur i identificar possibles reptes que aquest ens plantegi i dissenyar objectes que donin respostes creatives i innovadores a problemes plantejats. La dinàmica consisteix en un exercici d’especulació sobre les possibles derives que pot prendre el futur de la web, relatives a accés, algoritmes, xarxes socials, ecologia i sostenibilitat, coneixement i privacitat.

ORDINADOR PER DINS, a càrrec d’EDUCEM

LA FORÇA DE L’AIRE: PNEUMÀTICA, a càrrec de l’EMT

Descoberta de l’aire comprimit com  fluid transmissor d’energia, per a l’accionament de màquines i mecanismes. Mitjançant el muntatge de  circuits pneumàtics podrem introduir-nos en el món màgic dels automatismes pneumàtics.

LA QUÍMICA DELS COLORS, a càrrec de l’EMT

Treballar amb material de laboratori i observar reaccions que aporten un canvi de color. Cada equip realitzarà dues activitats.

INTRODUCCIÓ A L’ENREGISTRAMENT DIGITAL, a càrrec de Carles Gallego d’AUSA

Introducció pràctica als estudis d’enregistrament i producció musical, tot entenent què és el so, com el tractem i com es processa digitalment per construir produccions digitals de qualsevol estil musical. Un repàs als processos bàsics de tractament acústic i un passeig per la tecnologia que podem trobar a qualsevol estudi de gravació. Sessions:

            -Breu història dels estudis de gravació i de la música al segle XX.

            -D’analògic a digital. Què és una ona i com s’enregistra digitalment.

            -Parts de l’estudi de gravació (microfonia, interface, seqüenciadors, perifèrics).

            -Mix digital, conceptes bàsics i pràctics: mix  en directe de temes reconeguts i històrics (Bob Marley, Nirvana, Queen, Radiohead).

DIBUIX DIGITAL AMB IPAD, a càrrec d’IBOIX

Taller d’introducció a la il·lustració digital. Ensenyem els conceptes bàsics de l’art digital mitjançant l’ús de l’iPad i de l’aplicació Procreate.

Pre matrícula Manga(copia) – Escolaiboix

OBSERVACIÓ DE BACTERIS, a càrrec de l’EMT

El taller aniria sobre la microbiota intestinal i l’observació dels bacteris del iogurt.
S’explicaran els conceptes bàsics sobre els bacteris i la microbiota i després es farà una pràctica de laboratori per observar els bacteris del iogurt.

Royalty-free yogurt photos free download | Pxfuel