Plaça de Sant Miquel

La plaça es troba situada al barri de Les Tres Torres i molt pròxima al barri de Sant Miquel, a la zona sud de la ciutat. L’any 1999 es rehabilita la plaça i l’edificació es fa sobre l’antiga vivenda d’un dels caps de Roca Umbert. Aquesta plaça es situa davant el CEIP Joan Solans i actualment hi podem trobar dos espais a nivell arquitectònic: un espai asfaltat i un espai recreatiu, amb zona de jocs infantils i de bancs, envoltats d’arbres tot proporcionant ombra en tota la perifèria.

Com arribar a la plaça: mapa

plaça de jaume I el conqueridor

Va ser la primavera de l’any 1982 que la plaça Jaume I el Conqueridor (popularment dita Plaça del Lledoner), va ser construïda per esdevenir un espai tant d’esbarjo i joc per als nens del barri, com de marc de celebració de festes del barri (molt especialment de la Festa Major de la ciutat). Situada estratègicament al costat de llevant, es troba a l’eix Nord-Sud que travessa Granollers i que constitueix el carrer del 1er Marqués de les Franqueses.

Plaça de llenguatge arquitectònic modernista, té la característica física de ser totalment quadrada i acordonada de voreres amples i espaioses per seure en els bancs tant els dies d’estiu com d’hivern, ja que els seus arbres plataners permeten l’ombra necessària per gaudir d’un dia d’estiu, o l’entrada dels raigs del sol en un migdia d’hivern. La plaça sobretot destaca pel gran requadre fet al terra, com un taulell d’escacs.

Com arribar a la plaça: mapa

Plaça Calderón de la Barca

La Plaça de Calderón de la Barca és de nova construcció i no massa gran. Es troba situada al carrer de Calderón de la Barca, paral·lelament amb el carrer de Colom. Pel que fa a l’espai públic del carrer Calderón de la Barca, es tracta d’una plaça lligada a la llicència urbanística dels edificis d’habitatges que troben a banda i banda. A sota i ha l’aparcament dels edificis, i per això l’espai verd es troba sobre el nivell del paviment. És un espai on es pot trobar una petita zona d’esbarjo pensada per els més menuts, i alguns bancs.

Com arribar a la plaça: mapa

Plaça de la Llibertat

És l’any 2009 quan s’esdevé un canvi important per a la fisonomia de la ciutat i es construeix una plaça pensada sota la idea de “plaça lliure”. A l’espai gran de la plaça s’hi dibuixen uns cercles de colors col·locats estratègicament, on es planten una gran varietat d’espècies vegetals i deixant lliure un espai per fer actes públics i activitats lúdiques i/o esportives. Aquestes àrees circulars de colors actuen com a espais per a albergar jocs infantils i bancs per seure. També es preveu un passeig arbrat que serveix per allotjar els serveis propis d’una plaça, com el quiosc de premsa diària o de gelats, i d’altres serveis temporals que poden generar diferent activitat amb la finalitat de “donar vida” a la plaça.

Com arribar a la plaça: mapa