GRAELLA ACTIVITATS 2021
Hi estem treballant. De moment podeu consultar el llistat de tallers del curs passat
TALLER DE MULTICÒPTERS (ROBOTS VOLADORS), a càrrec de Mediacopter
En aquest taller es farà una primera part teòrica on s´ensenyarà els principis bàsics en la construcció d´un dron, les seves diferents aplicacions i en una segona part es veurà en moviment un dron i imatges des d’una perspectiva única.
REALITZACIÓ PROGRAMES TV: a càrrec de VOTV
Es veurà com es fa un chroma d’un personatge, enregistrat sobre un fons verd, dins un decorat i com aquest pot canviar-se automàticament. A més d’ensenyar com es planteja la realització d’un programa senzill de televisió (tipus informatiu o entrevista) amb càmeres robotitzades, captació de so, prompter, llançament de vídeo,…
IDEA MATÈRIA I FORMA (Tècniques de transformació de la matèria per a l’obtenció d’un objecte escultòric) a càrrec de Pol Aumedes
Es treballa el procés creatiu i tècnic que va des de la ideació d’un element tridimencional fins a la seva execució física.
El procés parteix del modelat del fang, segueix amb el motlle de guix i finalment la reproducció en fibra de vidre i polièster. Veurem tota la tècnica que es necessita per arribar a l’obtenció de l’objecte escultòric.
ROBÒTICA? PROGRAMACIÓ? ELECTRÒNICA (Vine a aprendre les possibilitats de la robòtica. Amb robots Mindstorms) a càrrec d‘Aprentik
Una bona manera per entendre el món actual en què vivim i la revolució tecnològica que estem presenciant és comprendre la lògica i l’estructura computacional que hi ha darrera.
Aquest taller pretén introduir als alumnes a la programació de manera molt pràctica i mitjançant eines visuals. L’alumnat inscrit al taller formarà part d’un equip que haurà de resoldre diversos projectes. Caldrà cooperativisme per assolir un objectiu final, amb inquietuds pro-actives cap a l’aprenentatge, compromís amb l’organització, pensament analític i capacitat de comunicar-se amb la resta de companys.
CREACIÓ D’UN VIDEOJOC ARCADE a càrrec de Make and Learn
La millor manera d’aprendre a programar és crear quelcom que engresqui a l’alumnat. I què motiva més que crear un propi videojoc? Pots dissenyar l’escenari i el teu personatge, programar el comportament d’aquest o la manera de combatre als seus enemics, per exemple.
En aquest taller gaudirem aprenent diferents conceptes de disseny i programació que formen part de tot procés de desenvolupament d’un videojoc amb l’entorn digital MakeCode.
BIG BAND AMB MICRO:BIT, a càrrec de Make and learn
La placa micro:bit és capaç d’apropar la tecnologia creativa a tothom gràcies a la seva facilitat per programar-la i el seu potencial.
En aquest taller, mitjançant el treball per reptes i l’aprenentatge cooperatiu, coneixerem les possibilitats de la micro:bit i crearem un instrument musical amb diferents materials i components electrònics.
PROGRAMACIÓ EN 3D, a càrrec de Make and learn
Explora les possibilitats del nou entorn Tinkercad Codeblocks, on la programació i el disseny orientat a la impressió 3D s’uneixen per poder modelar figures de tot tipus, treballant les matemàtiques en tot moment.
En aquest taller, a partir d’un projecte cooperatiu, crearem un conjunt de peces 3D personalitzades que posteriorment s’imprimiran per exposar-les al centre.
UNIVERS INTERNET. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT, a càrrec de Biblioteques de Granollers
L’objectiu és donar eines per prendre consciència sobre què passa amb les nostres dades i la nostra identitat quan utilitzem Internet i descobrir alternatives per protegir-nos. La dinàmica està plantejada com un joc de taula. Els participants, agrupats en diferents equips, hauran de respondre a diverses preguntes i situacions relacionades amb la gestió de la privacitat en l’entorn digital. Taller elaborat dins del marc del projecte Univers Internet del CCCB.
LA FORÇA DE L’AIRE: PNEUMÀTICA, a càrrec de l’EMT
Descoberta de l’aire comprimit com fluid transmissor d’energia, per a l’accionament de màquines i mecanismes. Mitjançant el muntatge de circuits pneumàtics podrem introduir-nos en el món màgic dels automatismes pneumàtics.
LA TINTA DELS RETOLADORS ESTAN FORMATS PER UN SOL COLOR?, a càrrec de l’EMT
Observar si les tintes estan formades per un sol color o per una mescla de colors aplicant la tècnica de cromatografia de paper.
INTRODUCCIÓ A L’ENREGISTRAMENT DIGITAL, a càrrec de Carles Gallego d’AUSA
Introducció pràctica als estudis d’enregistrament i producció musical, tot entenent què és el so, com el tractem i com es processa digitalment per construir produccions digitals de qualsevol estil musical. Un repàs als processos bàsics de tractament acústic i un passeig per la tecnologia que podem trobar a qualsevol estudi de gravació. Sessions:
-Breu història dels estudis de gravació i de la música al segle XX.
-D’analògic a digital. Què és una ona i com s’enregistra digitalment.
-Parts de l’estudi de gravació (microfonia, interface, seqüenciadors, perifèrics).
-Mix digital, conceptes bàsics i pràctics: mix en directe de temes reconeguts i històrics (Bob Marley, Nirvana, Queen, Radiohead).
FOTOGRAFIA EN 360º I ULLERES DE REALITAT VIRTUAL PER FER FICCIÓ, a càrrec de Núria Nia de Cinema Edison
Mitjançant les ulleres de realitat virtual i els nostres smartphones crearem històries immersives on el so i la imatge ens portaran a ficcions creades per nosaltres.
TECNOLOGIA I AUTONOMIA PERSONAL a càrrec de Sirius
Breu presentació del servei Sírius. Què són els productes de suport? Què poden aportar al dia a dia de les persones amb diversitat funcional? Farem un taller pràctic i vivencial on experimentaràs amb tecnologia creada per millorar l’autonomia personal.