Estalviem energia i emissions

ABANS DE CANVIAR EL MON, DONA TRES VOLTES PER CASA TEVA

Proverbi  xinès

CALCULA LES TEVES EMISSIONS DE CO2

image_gallery

A Granollers estalviem energia i emissions

Per recordar de forma ràpida els principals aspectes que poden reduir el consum d’energia i les emissions a Granollers aquí trobareu uns cartells amb consells pràctics en diversos sectors i activitats.

A la llar LLar

Estalviem a l’escola

Estalviem al fer esport

Al moure’ns

A la construcció

A l’oficina

Al comerç i la indústria

 

També podeu consultar:

Com entendre la factura de la llum i estalviar: impostos, peatges i potència contractada(Economia de butxaca, Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals)

Consells per a una llar eficient (Recurs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona)

Si vols més informació sobre com estalviar en els edificis consulta l’apartat d’aquest mateix bloc: https://wp.granollers.cat/paes/edificis/

 

Guia pràctica de l’IDAE

La Guia pràctica de l’IDAE estructurada en set apartats analitza la situació general de fonts i consums d’energia a la llar,amb les instal.lacions fixes com calefacció i aigua calent, i els equips electrodomèstics, el consum amb la mobilitat i el cotxe, la correcta gestió de la brossa i les conseqüències del consum d’energia.

Guia pràctica de la energia (IDAE)

Plataforma e-learnig de l’IDAE  “Aprèn com estalviar energia

Per promoure l’estalvi energètic mitjançant la informació i conscienciació de tots l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energia, IDAE, ha creat una plataforma virtual de formació e-learning “Aprèn com estalviar energia”, la qual és gratuïta i es troba ja a la disposició del ciutadà.

ahorra1

 

LLARS VERDES

logo_h_v_color

Programa educatiu cap a una millor gestió del consumdomèstic d’aigua i energia, i una compra més ètica i ecològica.

ABANS DE CANVIAR EL MON,

DONA TRES VOLTES PER CASA TEVA

Proverbi  xinès

“Llars Verdes” és un projecte obert que pot ser adoptat per qualsevol grupo institució que desitgi facilitar avanços en la senda de la sostenibilitat en l’àmbitdomèstic. Els materials produïts pel Centre Nacional d’Educació Ambientalper al programa es troben a la disposició de qualsevol que desitgi utilitzar-los.

Elslogotips i tots els materials poden ser reproduïts, sempre sense finalitatscomercials o ànim de lucre.

Llars Verdes és un programa educatiu engegatpel Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí, a travésdel CENEAM (Centre Nacional d’Educació Ambiental).

Està dirigit a famílies preocupades per l’impacte ambiental isocial de les seves decisions i hàbits quotidians.La iniciativa pretén fomentar el canvi cap a una gestiómés responsable promovent l’autocontrol del consumdomèstic d’aigua i energia, introduint mesures icomportaments estalviadors i ajudant a fer una compramés ètica i ecològica.

El cicle complet del programa dura tres anys. En el primer anyels participants afronten el repte d’estalviar en les seves llars unaquantitat significativa d’aigua i energia. Durant el segon any es proposa una forma més respectuosa de consumir enles llars. El tercer any es realitzen tallers i activitatspràctiques amb les quals aprofundir i seguir treballant enels temes proposats durant les dues anteriors edicions.

Anima’t! llars-verdes-programa-educatiu pdf

Apagar la llum, engegar el rentavaixella, tancar l’aixeta, graduar el termòstat, etc. Al llarg del dia en les nostres llars realitzem una infinitat de gestos que consumeixen recursos (electricitat, aigua, combustibles…) i que tenen un impacte ambiental.

Ara amb aquesta iniciativa, podem aprendre actituds sostenibles que ens permetin realitzar a les nostres cases un ús i un consum solidari dels recursos naturals, estalviant energia i aigua, reduint l’import de les nostres factures i col·laborant a frenar el Canvi Climàtic.

Participa des de la teva llar en un repte col·lectiu!

 

PLANS DE DESPLAÇAMENT AL CENTRE DE TREBALL

A les empreses podem elaborar plans de desplaçament que són conjunts d’actuacions que pretenen optimitzar la mobilitat dels treballadors afavorint l’ús de modes de transport alternatius al vehicle privat i racionalitzar l’ús del cotxe.

Plans de mobilitat als centres de treball

 

CONDUCCIÓ EFICIENT

Per a la conducció eficient en vehicles consulteu les guies de l’Institut Català d’Energia:

Vehicles industrials
Turismes
Vehicles industrials lleugers
El vehicle elèctric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *