Què trobar

El Pla d’Acció per l’Energia sostenible de Granollers (PAES) és un document que sorgeix del Pacte d’alcaldes/alcaldesses per mitigar el canvi climàtic que l’Ajuntament de Granollers va signar el juliol de 2008, conjuntament ambcom_web1 uns 300 municipis de tota Europa que també s’hi van adherir. Cal remarcar també que el 95% dels PAES de Catalunya han estat impulsats per la Diputació de Barcelona. Aquest bloc ha estat creat precisament per a la divulgació i el seguiment del PAES, així com per fomentar la participació del ciutadà en la redacció i desenvolupament del pla.

Informació disponible al bloc del PAES

paes

abaixem-fums2Entrades: En aquesta secció podràs trobar la documentació i novetats relacionades amb el PAES i la gestió del canvi climàtic des del món local.

A la columna dreta hi ha informació específica sobre les emissions inventariades a Granollers i els projectes aprovats inicialment com a pla de treball per aconseguir els objectius fixats.

EMISSIONS A GRANOLLERS

A la columna esquerra de bloc hi ha diversos apartats amb consells per estalviar energia i emissions, alguns recursos que il·lustren les causes, els problemes i les possibles actuacions de mitigació del canvi climàtic, i recomanacions sectorials a indústria, comerç, serveis i sector de l’edificació en relació a l’assoliment d’objectius d’estalvi i reducció d’impacte.

ACTIVITATS EDUCATIVES I RECURSOS

En darrer lloc hi ha un directori extens amb recursos i material interactiu (exposicions on line, dossiers,  jocs, proposta d’activitats…)pel coneixement de l’energia i l’evolució en el seu ús, així com els impactes que aquest ús i producció tenen en l’escalfament global.  L’objectiu es facilitar tant activitats per als alumnes en funció del cicle i tema, com de materials de suport per a l’ús d’internet a l’aula. Alhora, vol ser un centre on compartir eines i aprofundir en els continguts d’un conjunt d’activitats telemàtiques que ja existeixen on line amb els professionals i alumnes de la zona. Es tracta per una banda d’un lloc que ens condueix directament a allò que busquem amb un cercador, i per l’altra, a mig termini, on podem proposar nous recursos elaborats per posar en comú amb la comunitat educativa.

 

Animeu-vos a participar i deixeu-nos els vostres comentaris i aportacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *