Eduard Herrero Gascón

Violí, Música antiga i Conjunts instrumentals

Nascut a Barcelona, en Josep Henríquez és actualment un dels guitarristes i pedagogs catalans més sol·licitats per associacions culturals, festivals de música, conservatoris i universitats de tot el món. La seva professionalitat, personalitat interpretativa i excel·lent tècnica de la guitarra l’han fet merèixedor d’un reconeixement internacional.

Ha ofert concerts per tots els continents: Europa, Estats Units, Canadà, Àfrica, antiga Unió Soviètica, Israel, Turquia, Centre i Sud-Amèrica, Xina, Vietnam, Malaisia, Indonèsia, Japó, Filipines, Singapur i Austràlia. Ha participat a importants festivals internacionals: Barcelona, Holanda, Singapur, Dublín, Ankara, etc. i ha actuat a prestigioses sales de concert, com són el Teatre Txaikovsky de Moscou, Wigmore Hall de Londres, la Biblioteca del Congrés de Washington D.C., Herbst Theatre de San Francisco, Palau de la Música de Barcelona, Cemal Resit Rey d’Istanbul i el Beijng Concert Hall de Pequín, entre d’altres. També ha estat solista invitat a importants orquestres simfòniques i de cambra, com són la Stuttgarter Philharmoniker (D), Radio-TV de Romania, San Diego Symphony Orchestra, Philippine Philharmonic Orchestra, Sonderjylland Symfoniorkester (DK), Puellarum Praguensis i Virtuosi di Praga (Xèquia), Orquestra Amadeus d’El Caire (Egipte), Beijing Symphony Orchestra, Orquestra Sinfònica Nacional de Bolivia i la Orquestra Filarmònica de Sant Petersburg.

Com a pedagog, el 1981 Henríquez fou professor al «Music and Arts Institute» de San Francisco i des del 1982 ocupa la càtedra de guitarra a l’Escola Municipal de Música de Granollers. Pel seu alt nivell i experiència és sol.licitat freqüentment per oferir classes magistrals arreu del món. El 1992, a petició del Ministeri d’Afers Exteriors espanyol, Henríquez donà classes i obrí l’“Aula de Guitarra Andrés Segovia” al Consevatori Central de Pequín. Sovint és també reclamat com a membre de jurat a diferents concursos nacionals i internacionals de guitarra: Printemps de la Guitare (Walcourt, Bèlgica), Ferran Sor (Roma), René Bartoli (Aix-en-Provence, França), International Guitar Awards (Jakarta, Indonèsia), Markneukirchen (Alemanya), Juventuts Musicals (Barcelona), Adelaide (Austràlia), etc.. Des del 1997 és professor titular del Festival i Curs Internacional de Guitarra, que cada mes d’agost es celebra a la ciutat alemanya de Hersbruck, prop de Nurenberg.

El seu ampli i interessant repertori inclou obres des del Renaixement fins als nostres contemporanis, amb composicions pròpies, transcripcions i d’altres obres que li han estat dedicades.

Josep Henríquez toca amb una guitarra dissenyada per ell matreix i construïda juntament amb el luthier Antonio Picado (Berga).
Ha enregistrat per a “S.M.C. Records” a Nueva York i “DK 90” i “Ars Harmònica” a Barcelona.