SETMANA EUROPEA DE L’ENERGIA SOSTENIBLE 2012

 

logo_catala1GRANOLLERS

Consulteu el Programa

CALCULA LES TEVES EMISSIONS DE CO2

petjada

Exposició. Actuem amb energía

Recurs de la Diputació (al vestíbul del CTUG des del dia 11 de juny al 15 de juny en horari matins 08:30 a 14h i tardes de 16:00 a 21:00 ). Es disposa d’un dossier didàctic per treballar els centres educatius.

exposicio4Exposició Actuem amb energia mostra com, a partir d’un recurs que es troba a la natura, podem acabar encenent un llum; els avantatges i els inconvenients derivats d’aquest procés; com es pot veure influenciat per l’estalvi i l’ús eficient de l’energia en el nostre dia a dia, i com les administracions locals, nacionals i internacionals hi tenen un paper important. Consta de 5 àmbits que van introduint gradualment els diferents conceptes sobre l’energia: aspectes generals, dades i curiositats sobre l’ús i el consum, i accions per a l’estalvi energètic a Catalunya i a la província de Barcelona.

 

Taula rodona: Els reptes de la xarxa i la implantació del vehicle elèctric a Granollers

18 de juny de 10h a 12h a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, C. del Rec, 19

imagesca9vw2o6Professionals de diferents àmbits plantejaran i debatran la situació actual i perspectiva de desenvolupament d’inversió i canvis en la xarxa elèctrica per convertir carrers i places intelligents i per implantar el transport elèctric a la nostra ciutat (adreçat a tècnics de l’administració local, professionals de la mobilitat i l’energia, concessionaris de vehicles, i públic interessat en general). Participen a la taula :

Les xarxes intel·ligents en el context del nou pla d’Energia i les infraestructures de recàrrega pel VE. Oscar Sánchez, Divisió de Gestió Energètica de l’ICAEN

Documents a consultar:L‘Estratègia d’Impuls del Vehicle Elèctric a Catalunya (IVECAT)

 La xarxa elèctrica futura ha de permetre interaccionar la generació distribuïda amb el consum i l’acumulació d’energia Albert Estapé, Estabanell Energia

 

Presentació i posada en funcionament durant un any del recurs web educatiu per fer aditories energètiques a equipaments i edificis ENERAUDIT.

logoEl dia 19 de juny es farà al CTUG una jornada formativa als tècnics municipals de l’aplicatiu

Construcció eficient i ús d’energies renovables: plaça de l’Esglèsia. Dia 19 de juny

Des de les 16h a les 20:30 h Mostra sobre  materials de construcció, energies renovables, rehabilitació de façanes i construcció sostenible: eficients i energies renovables (per a professionals del sector). …) amb la col·laboració del col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers de l’edificació, empreses dedicades a sistemes d’aprofitament solar (NouSol, Solaristas i Ecoenginy ) i les empreses del grup Saint Gobain (Weber. Isover,…) i Knauf amb informació sobre materials i projectes de rehabilitació de façanes

logocasaPRESENTACIÓ DE L’ ESTUDI D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN EDIFICIS D’HABITATGES A GRANOLLERS

A les19 h (edifici del GRA) Presentació dels resultats de l’estudi sobre eficiència energètica en l’edificació: La casa que ahorra (Diagnóstico Energético del Hábitat Urbano). Convidem a les comunitats de veïns estudiades  i als tècnics de la construcció local (arquitectes, aparelladors, tècnics de l’administració local).

La contaminació atmosfèrica pel trànsit: fomentem el coneixement del vehicle elèctric, 20 de juny

estudi-emissions2 A les 16h (Sala d’actes del CTUG) La contaminació atmosfèrica provocada pel trànsit. Presentació dels resultats de la caracterizació de les emissions del parc de vehícles a Granollers realitzada per la Direcció general de Qualitat Ambiental del Departament de territori i sostenibilitat i l’empresa Technet.

Des de les 17h fins a les 21h Promoció del vehicle elèctric. Mostra i prova de vehicles elèctrics per als ciutadans interessats (bicicletes, cotxes…) amb empreses comercialtzadores de Renault, Mercedes, Nissan, Volteis… dibujo

Noves eines al web municipal per promoure l’estalvi energètic i de l’aigua :

En el web municipal s’han incorporat noves eines desenvolupades per altres admnistracions per tal de promoure l’estalvi energètic i d’aigua:

Aprèn com estaviar energia (IDAE)

Eina d’auto-càlcul per a l’estalvi d’aigua

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *