Montserrat Morral Monteis

Piano, Llenguatge musical

Nascuda a Vic, en un ambient familiar artístic, rebé les primeres impregnacions artístiques del seu pare. Més endavant els seus professors de piano foren Rosa Font, Maria Canals, Liliana Maffiotte, Àngel Soler i Eulàlia Solé.

Obtingué el títol superior de piano pel Conservatori de Badalona. Es diplomà en professora d’ Educació General Bàsica per la Universitat Autònoma de Barcelona, i rebé el títol de Màster de Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona. Va fer la formació en Intervenció i Teràpia Estratègica a l’ Institut Gestalt.

Ha estat impulsora, directora musical i pianista de la companyia Òpera Oberta que ha fet divulgació de l’òpera per a tots els públics, amb més de mil representacions per tot l’estat.

L’ interès per la pedagogia la va portar a exercir com a professora al Centre d’ Estudis Musicals de Barcelona. Actualment és professora de piano i llenguatge musical de l’ Escola de Música J.Mª Ruera formant part de l’ Equip directiu d’aquesta Centre on hi ha creat el departament de Musicoteràpia.

Ha estat professora col•laboradora de la Universitat de Barcelona en el postgrau de Creativitat i Educació Musical i actualment és Professora del Màster de Musicoteràpia d’aquesta mateixa Universitat.

Com a Musicoterapeuta exerceix en Educació Especial realitzant tallers per a alumnes i professors de l’ Escola Montserrat Montero dintre el projecte Carles Riera.

És autora de diverses col•leccions de llibres sobre la iniciació a la pràctica pianística : El Petit Pianista i Piano, piano…(editorial Dínsic), La Meva Música- improvisació al piano i Mi Música (col•lecció per a fomentar la creativitat musical, editorial Boileau).