Claudi Arimany Barceló

Flauta travessera

Claudi Arimany va néixer a Granollers (Barcelona). És considerat un dels solistes catalans de més prestigi amb una important trajectòria de gran projecció internacional.

Ha actuat sempre com a solista, juntament amb artistes de la talla de J.P.Rampal, M.Maisky, M.Nordmann, F.Ayo, N.Zabaleta, V.dels Àngels, C.Orbelian, V.Pikaisen, M.Larrieu, J.Suk, A.Nicolet, J.J.Kantorov, C.Scimone, Cuartet Borodin, etc., essent convidat per les més importants orquestres tals com l’English Chamber Orchestra, Berlin Philarmonic Ch. Orchestra, China National Symphony Orchestra, Philarmonia Virtuosi de Nova York, Franz Liszt de Budapest, Israel Sinfonietta, Ensemble Orchestral de París, Solistes de Zagreb, Orq. Bach de Munich, Orquestra Simfònica de Praga (FOK), Orchestra Internazionale d´Italia, Moscow Chamber Orchestra, Stuttgarter Kammerorchester, Amadeus Chamber Orchestra, Prague Chamber Orchestra, Berliner Kammerorchester,  European Union Chamber Orchestra, I Virtuosi Italiani i la Filharmònica Txeca entre moltes d’altres.

Claudi Arimany ha ofert concerts a practicament tots els països d’Europa, i també a Rússia, Estats Units, Canadà, Brasil, Israel, Liban, Kazakhistan, Thailandia,  Xina, Japó, etc., actuant a importants auditoris com ara el Chicago Simphony Hall, Washington Library of Congres, Carnegie Hall  de Nova York, Boston Simphony Hall, Palau de la Música Catalana de Barcelona, Concertgebouw d´Amsterdam, Wellington de Londres, Beethoven House de Bonn, Franz Liszt Academy de Budapest, Teatro Real i Auditorio Nacional de Madrid, Hofburg Redoutensaal, Palais Auersperg i Wiener Konzerthaus de Viena, Beijing National Concert Hall de Pekin, Hollywood Bowl de Los Angeles, Txaikowsky de Moscou, Rudolfinum i Smetana Hall de Praga, Gasteig i Herkules Saal de Munich, Kolarak de Belgrad, Lieder halle de Stuttgart,  Théâtre Champs Elysées, Salle Pleyel i Salle Gaveau de París o el Suntory Hall i el Bunka Kay Kan de Tòquio.

Compta amb una àmplia discografia amb més de coranta CD,s per a les firmes SONY Classical, NOVALIS, DENON, SAPHIR, DELOS Int., etc. molts dels quals han estat premiats, incloent els primers enregistraments de l’obra completa per a flauta de Franz i Carl Doppler, l´integral dels concerts per a flauta i orquestra de François Devienne, la dels concerts de Joan Baptiste Plà, compositor català del XVIII, de Mozart, de Hoffmeister, etc.

Considerat per Jean-Pierre Rampal com un dels més grans flautistes de la seva generació, van ser companys durant molts anys als escenaris de tot el món, resultant ser l’hereu d’un estil d’interpretar i d’entendre l’art de la música.

Claudi Arimany utilitza en els seus concerts l’emblemàtica flauta d’or  W.S. Haynes de J.P.Rampal.