Daniel Rubies Cenoz

Guitarra

Daniel Rubies Cenoz (Barcelona, 1974)

Estudia guitarra clàssica amb Jordi Ibáñez Munné i Juan Mario Cuéllar, obtenint el títol de Grau Superior al Conservatori del Liceu. Amplia els seus estudis al Taller de Músics i l’Aula de Música moderna i Jazz del Liceu de Barcelona. Es trasllada a Córdoba durant un any per rebre classes de Flamenco del mestre Paco Serrano, al Conservatorio Rafael Orozco.

Ha rebut classes magistrals de guitarra clàssica de Carles Trepat, Leo Brouwer, Roland Dyens, David Russell, Sergio Assad, i de guitarra moderna de Pat Metheny, Mike Stern, Robben Ford, Scott Henderson, Toquinho i Kurt Rosenwinkel.

Sempre ha compaginat la seva activitat musical amb la docència, a les escoles Ricomà i fills, Escola de Música Sant Gervasi i actualment al Conservatori Josep M.Ruera de Granollers.

La seva visió transversal de la música l’ha portat a participar en tot tipus de projectes: festivals de guitarra clàssica, formacions de jazz, grups pop/rock, així com cantautors (Andreu Rifé) i espectacles teatrals (Cia Comsona)

Construeix una guitarra tipus Antonio de Torres sota la direcció dels Luthiers Santiago de Cecilia, amb la que toca actualment.