Eduard Herrero Gascón

Violí, Música antiga i Conjunts instrumentals

Nascut a Granollers, comença els seus estudis de violí als vuit anys amb Elías Rodríguez i més tard amb Jordi Humet. El 1986 va ser premiat amb la beca “Memorial Frederic Riera” que atorgava l’ Escola Municipal de Música de Granollers als seus millors alumnes. Acaba el Grau superior de violí amb la màxima qualificació sota el mestratge de Santiago Juan i Álex Garcia i completa la seva formació amb violinistes com Jaume Francesc, Eva Graubin, Jae Parck, Agustin León Ara, entre d’altres i s’especialitza en instruments històrics de la mà de Corrado Bolsi.

Al final dels estudis superiors la seva carrera s’ha orientat cap a la música de cambra i a la pedagogia. Així, és membre de l’Orquestra de Cambra de Granollers i, com a membre del Quartet Tàlia, ha actuat arreu de Catalunya, a les Illes Balears, al centre d’Espanya i a Berlín, i ha enregistrat dos discs compactes amb obres de Ruera i Montsalvatge per la casa Columna Música. També ha col·laborat en l’enregistrament d’un disc amb el cantant “Loquillo”, i un altre amb l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Actualment és professor de l’escola municipal de música de Granollers, on imparteix classes de violí i de música de cambra.